6 tips om je ikea meubels te pimpen

ikea

ikeahack via de behangfabriek

je ikea meubels pimpen

Bijna iedereen heeft wel een IKEA meubel in huis… Ik geloof dat de Billy de meest verkochte boekenkast is en ik zie erg vaak het handige krukje bekväm ergens in huis staan. Daar kun je snel bovenop klimmen om iets te pakken en schuif je snel aan tafel…
Toch hoor je bijna iedereen even zuchten als ze naar IKEA gaan en natuurlijk het gemopper als het meubel in elkaar gezet moet worden… Dat is een echt vrouwen-ding geworden, toch?
Wil je graag een IKEA-meubel aanpassen aan je eigen wensen, dan heb ik 6 tips voor je:

 

tip 1. een nieuw stoffen jasje

mooie stoffen hoezen voor de ikea banken en stoelen via bemz

mooie stoffen hoezen voor de ikea banken en stoelen via bemz

Wil je eigenlijk een andere stoffen hoes, omdat je de hoezen van de IKEA bank en stoelen niet mooi genoeg vindt, kijk dan eens bij de collectie van Bemz of Coverique. Misschien hebben zij iets in hun assortiment dat jou beter past…

 

tip 2. Pimp je ikea spullen

ikea hack

ikea hacks via Coverique

Tegenwoordig zijn er allerlei leuke dingen te bedenken om je IKEA meubel te personaliseren. je kunt bijvoorbeeld zelf aan de slag met verf en gereedschap. Op het blog van ikea, op mijn pinterest bord van ikea-hacks of op de site ikeahacks vind je inspiratie om met je meubel aan de slag te gaan.

 

tip 3. Maak een eye catcher

pimp je ikea meubel

stickers voor de ikeakasten via de behangfabriek

Hou je van kunst, design, kleur en bijzondere prints. Dan kun je op de site van de behangfabriek of  my ikea een sticker vinden om je ikea-kast te pimpen. Voor de meest verkochte kasten kun je een handige sticker vinden en het helemaal omtoveren in een andere stijl.

Je kunt ook iets toevoegen aan je meubel, zoals deze boekenplank van ding3000, leuk bedacht!

ikea

in de boekenkast Billy een bijzondere plank van ding3000

 

tip 4. Nieuwe schoenen

mooie pootjes van pretty pegs

mooie pootjes van pretty pegs

Vind je de poten van de meubels van ikea niet zo mooi (snapikhelemaal…), dan kun je bij pretty pegs mooie of kleurrijke exemplaren vinden. Daar knappen de meubels goed mee op!

 

tip 5. Mooie grafische patronen

superfrontjes voor je ikea kast via superfront

superfrontjes voor je ikea kast via superfront

Bij superfront kun je veel spullen vinden om je kast, je keuken of je werkblad te personaliseren. Je kunt bij hen frontjes, grepen, en poten bestellen. Het ziet er gelijk erg leuk uit!

 

tip 6. Laat je inspireren

ikea inspiratie via het blog livethemma

ikea inspiratie via het blog livethemma

Ik kijk voor ideeën en inspiratie regelmatig op het blog van ikea. Ze zijn gelukkig de hippe weg in geslagen en laten ze zien hoe je sfeervol je huis kunt inrichten. Deze weg kan ik wel waarderen!

 

Bonustip

boek

boek creatief met ikea

Als laatste tip wil ik je even wijzen op het boek creatief met ikea. Hier staan erg veel leuke ideetjes in…. Wie weet staat er iets voor je tussen!

 

Wil je graag je huis veranderen, ga je verhuizen of wil je meer sfeer in huis? Vraag een interieuradvies! Mijn kracht ligt vooral in een budgetvriendelijke aanpak, waarbij kleur en zelfmaken hoog in het vaandel staan! In het bericht ‘keep calm and hire an interiordesigner’ kun je lezen wat de voordelen van een advies zijn…

ikea hack

een ikea hack via mijn pinterestbord

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

    • nou… overal, zou ik zeggen. Bij iedere stad zit wel een leuk bedrijf dat in jouw prijsklasse iets aanbied. En natuurlijk op de meubelpleinen. Er is er vast eentje bij je in de buurt?!?

  1. Als je de 4x 4 vaks kast Kallax of 5 x 5 van Expedit op mp gekocht hebt en hij blijkt toch te groot te zijn voor je kamer dan kun je makkelijk van de kast een stuk afzagen. Als je alleen de boven- en onderkantleatten wegzaagt aan beide kanten dan kun je eenvoudig de horizontale schappen weghalen en houd je een 8 vaks kast over. Wel de zijkanten netjes afwerken met een stukje hardboard (vaak een uur voor sluitingstijd gratis mee te nemen uit de zaagbak van Gamma).
    Wil je de kast inkorten tot drie rijen i.p.v. 4 dan kun je beter 1 zijkant eraf halen door eerst 1 brede zijkant eraf te schroeven, kast inkorten, incl. de bovenlat en onderlat en dan netjes weer de zijkant erop schroeven of lijmen. Dan heb je ook geen spijt meer van je aankoop en heb je met een 8-vaks variatie de breedte van de kast teruggebracht naar 72 cm., nog smaller dan de Kallax 8 vaks, maar met dezelfde bergruimte.

  2. Heel leuk! Ik vind IKEA voor bepaalde dingen écht ideaal, maar het is niet super origineel meer. Met deze tips kan het wel heel gaaf gecombineerd worden met wat specialere items in je interieur.

  3. Leuk! Wij hebben thuis veel van Ikea staan maar zo maak je het wel uniek 🙂 Laatste tijd zijn we wel wat aan het overstappen op steigerhout maar Ikea blijft top!

  4. Pingback: Interieur inspiratie - fruitkisten - The Decorator