Tips voor een warm Scandinavisch interieur

Spreekt de Scandinavische woonstijl je aan, maar wil je het interieur ook graag een warme uitstraling geven? Combineer deze twee elementen dan met elkaar! Een Scandinavische inrichting kan namelijk ook een hele warme, knusse en zachte sfeer hebben. In dit artikel delen we handige tips om het effect zelf te bereiken.

Scandinavisch interieur kenmerken

Een Scandinavisch interieur is vaak te herkennen aan een combinatie van strakke lijnen en organische vormen, een overvloed aan daglicht, de frisse look en veel lichte kleuren. Het oogt clean en modern, maar wel met een speelse touch. Het lichte kleurenpalet en de meubels met een verfijnd design laten iedere ruimte een stuk groter lijken. Het enige nadeel is dat je met deze frisse look ook snel de warmte en gezelligheid verliest. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je interieur Scandinavisch én sfeervol te maken. Lees snel verder voor 7 praktische tips!

Tip 1. Maak veel gebruik van warm hout

Bij een interieur in Scandinavische stijl wordt al veel gebruik gemaakt van houten elementen. Alleen gaat het hierbij vaak om lichte houtkleuren. Voor een knusse uitstraling is het beter om vooral warme houtsoorten toe te voegen. Kies dus voor een iets donkere en warmere houtkleur dan je gewoonlijk bij deze woonstijl ziet. Dit is ook direct een mooie basis voor een Scandinavisch bohemian interieur.

Tip 2: Kies warme grijstinten

Een modern Scandinavisch interieur bestaat uit veel wit en grijs. Voor een warme look kun je dit kleurenpalet prima aanhouden, maar dan wel in een sfeervol jasje steken. Dit doe je door de koele grijstinten met blauwe ondertoon te vervangen voor warme grijstinten die meer richting bruin gaan.

Tip 3: Wees niet bang voor zwarte details

Je creëert eenvoudig een Scandinavisch industrieel interieur door zwarte elementen toe te voegen. Verrassend genoeg maak je hiermee de inrichting ook veel sfeervoller.

Tip 4: Speel met verschillende bruintinten

Een andere optie is om de grijstinten achterwege te laten en je te richten op verschillende bruintinten. Zowel voor de muren, de vloer en meubelstukken als de decoratie.

Tip 5: Voeg zachte materialen en texturen toe

Ook zachte materialen en texturen dragen bij aan een warme uitstraling. Pas deze tip toe op de meubels en decoratie. Koop bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed, velvet stoelen of fluffy pampas pluimen.

Tip 6: Gebruik warme sfeerverlichting

Je geeft de Scandinavische woonkamer direct meer sfeer door verlichting met een warme kleurtemperatuur toe te voegen.

Tip 7: Wijk af van de standaard Scandinavische kleuren

Hoewel Scandinavische interieurs bekend staan om het lichte en neutrale kleurenpalet, kun je hier ook eens van afstappen. Wat dacht je van een prachtige okergele kleur op de muur en donkergroene meubels?

Meer Scandinavisch wonen inspiratie? Lees dan ook ons artikel: Zo creëer je een Scandinavisch interieur slaapkamer

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply