20

Logeerkamer praktisch en gezellig inrichten? Dit zijn de beste tips!

Heb jij een kamer extra in huis waar je nog geen gebruik van maakt? Als jij regelmatig mensen over de vloer hebt die ook blijven slapen, kan het slim zijn om deze kamer in te richten als logeerkamer. Zo geef je jouw gasten de mogelijkheid om op hun eigen plekje te kunnen overnachten. Maar hoe kun je de logeerkamer praktisch én gezellig inrichten? Wij geven je wat inspiratie en zetten wat handige tips op een rij.

Een handig bed

In de logeerkamer moet natuurlijk voorzien zijn van een goed, handig bed. En nee, je hoeft voor je logeerkamer echt niet het meest dure bed aan te schaffen, het is tenslotte bedoeld om af en toe gebruikt te worden. Bij een handig bed voor in je logeerkamer zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een vouwbed. Dit bed is makkelijk in te klappen en hoeft dus ook niet telkens ruimte in beslag te nemen. Als er niemand in de ruimte slaapt, kun je deze ruimte hierdoor gemakkelijk ergens anders voor gebruiken. Ook een slaapbank zou een goede mogelijkheid kunnen zijn voor in de logeerkamer. Op zoek naar een geschikt bed voor in je logeerkamer? Er zijn veel winkels waar je uit kunt kiezen. Om erachter te komen waar je een goed bed kunt kopen, kan het verstandig zijn om beoordelingen van andere klanten te lezen.

Raamdecoratie

Het is ook handig om in een logeerkamer te zorgen voor raamdecoratie. Met behulp van goede raamdecoratie kun je namelijk de kamer verduisteren, waardoor het helemaal donker is tijdens het slapen. Het is natuurlijk niet fijn als iemand al heel vroeg wakker is door al het licht dat naar binnen komt. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan gordijnen of een rolluik.

Voldoende stopcontacten

Grote kans dat iemand in een logeerkamer wel eens een stopcontact nodig heeft. Om een laptop of telefoon op te laden bijvoorbeeld. Zorg er daarom in ieder geval voor dat de ruimte is voorzien van enkele stopcontacten.

Verlichting

Verlichting

Wat ook belangrijk is, is de juiste verlichting. Het is fijn als er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen komt, maar ook basisverlichting is in een logeerkamer essentieel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inbouwspots.

Opfleuren

Alleen een ruimte met een bed is natuurlijk best een beetje saai. Het is dan ook goed mogelijk om de logeerkamer gezellig te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de muren een nieuw kleurtje te geven of accessoires toe te voegen.

Denk bij leuke accessoires eens aan bijvoorbeeld wanddecoratie, vazen, sierkussens, plaids en ga zo maar door. Ook kamerplanten toevoegen kan goed zijn voor de sfeer in de logeerkamer. Je kunt het zo gezellig maken als je zelf wilt, dus je kunt hier zeker mee uitpakken. Ben je op zoek naar leuke meubels of woonaccessoires voor in jouw logeerkamer? Homedeco is dan zeker de moeite waard om te bekijken. Homedeco reviews lezen vooraf is dan natuurlijk verstandig, om erachter te komen wat ervaringen van andere klanten zijn.

Kortom: het is zeker mogelijk om ook de logeerkamer praktisch en gezellig in te richten. Op deze manier zorg je voor een fijne plek waar gasten kunnen blijven slapen. En hier zullen ze vast zeer blij mee zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply