Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer

Een slaapkamer in de Scandinavische stijl straalt veel rust uit. Dit komt door de minimalistische inrichting en de eenvoudige kleuren. Het kan er daarnaast heel stijlvol uitzien als je de styling goed aanpakt. Wij geven een aantal tips waarmee je een mooie Scandinavische slaapkamer kunt creëren.

Kies wit als basis

Witte muren zijn absoluut de basis van een fris Scandinavisch interieur. Vaak is ook het plafond mee geschilderd en heeft zelfs de vloer een lichte tint. Dit zorgt voor de ruimtelijke en rustgevende uitstraling. Wees niet bang dat het geheel saai wordt. Je kunt altijd nog kleur toevoegen door middel van accessoires.

Less is more

Bij deze stijl gaat het om minimalisme. Geen tierelantijntjes en geen onnodige poespas. Gewoon strakke meubels, eenvoudige lijnen en rustige kleuren. Kies daarom voor een heel simpel nachtkastje en een simpel bureau. Het liefst ook in een lichte kleur en met een ‘luchtige’ uitstraling. Robuuste meubels passen er niet zo goed bij.

Plaats een bed zonder frame

Het bed mag ook zo simpel mogelijk zijn. Koop er eentje zonder opvallend frame of groot hoofdbord. De dekens en kussens op het bed moeten namelijk alle aandacht trekken. Ga voor verschillende materialen om het interessant te houden. Grof gebreide plaids of zachte kussenhoezen van imitatiebont zijn een leuke toevoeging.

Kies voor eenvoudige verlichting

Natuurlijk heb je in een slaapkamer ook genoeg licht nodig. Hang een hele minimalistische plafondlamp op en kies ook voor een simpele bureaulamp. Dit hoeft niet te betekenen dat de verlichting voor een Scandinavisch interieur heel saai is. In tegendeel. Er zijn veel prachtige designs die juist extra opvallen door de eenvoud.

Gebruik houten details

Wit en hout gaan perfect samen. De lichtbruine tint zorgt er juist voor dat er wat meer warmte in de slaapkamer komt. Het oogt iets gezelliger en het zorgt voor een huiselijke sfeer. Kies daarom voor een lichte houten vloer of voor een bureau van hout. Ook houten bijzettafeltjes of woonaccessoires zijn erg mooi.

Breng de slaapkamer tot leven met planten

Wil je iets meer kleur en meer leven in de ruimte? Zet dan een aantal kamerplanten neer. Kies allerlei verschillende soorten voor de afwisseling. Van een paar kleine cactussen in de vensterbank tot een hele grote gatenplant in de hoek. Eigenlijk kun je er nooit te veel hebben. Mocht je bang zijn dat je ze niet goed kunt onderhouden en verzorgen, dan zijn nep planten ook een prima optie.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply