16

Goedkoop bellen in dure tijden, dé drie tips!

Het zijn dure tijden en met de feestdagen op komst zullen de rekeningen blijven oplopen. Voor velen is het een tijd van genieten, maar het zou zonde zijn wanneer deze tijden overschaduwt worden door onbetaalbare rekeningen en financiële zorgen in 2023. Daarom is het slim om nu al een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het opzeggen van abonnementen waar je niets mee doet is hier een voorbeeld van. Maar om sommige abonnementen kun je niet heen en heb je toch echt wel nodig vandaag de dag. Een smartphone is hier een voorbeeld van. Deze heb je nodig inclusief abonnement, anders kun je er natuurlijk vrijwel niets mee. Hoe je toch in de lucht blijft met je smartphone, maar niet de hoofdprijs betaalt? Lees snel verder.

1.      Only sims

Een duur abonnement met telefoon afsluiten is heel verleidelijk aan het einde van jouw looptijd van je contract, maar is niet altijd financieel de slimste keuze. Een goedkoop sim only abonnement is dan een zeer voordelig alternatief. Zeker wanneer jij nog over een toestel beschikt dat goed werkt, dan is het afsluiten van een sim only vele malen financieel slimmer. Het fijne aan zo’n abonnement is vaak dat ze zeer flexibel zijn qua opzegging. Zodra jij er klaar mee bent kunt of je toestel kapot is, kun je een nieuw abonnement mét toestel aanschaffen. Al is dat vandaag de dag ook zeker geen must meer, dat wordt uitgelegd in de volgende alinea.

Only sims

2.      Refurbished

Een tweedehands toestel kopen is wellicht niet de beste keuze, een refurbished variant daarentegen weer wel. Dit is ook een tweedehands toestel wat wordt hergebruikt, maar dan wel helemaal gecheckt door een expert. Hiermee zorg je ervoor dat jouw nieuwe toestel perfect werkt, maar dat je niet de hoofdprijs betaalt. Tevens loop je hiermee totaal geen risico, want je koopt het toestel gewoon bij een erkend bedrijf wat ingeschreven is bij de KvK, ínclusief een afgegeven garantie.

3.      Onbekend terrein

Daarnaast is een financiële tip -waar het gaat om mobiel bellen- het aanschaffen van een toestel van een ander, onbekend merk. En daarmee bedoelen we iets anders dan de ‘grote twee’ Samsung en Apple. Deze zijn momenteel bijna alleenheerser op de markt, maar er zijn nog wel degelijk steeds hele goede alternatieven te vinden zoals Motorola of Fairphone. De toestellen zijn vaak van enorm goede kwaliteit en beschikken over de laatste technische tools. De kosten daarentegen zijn vaak veel lager, door dat je minder betaalt voor ‘de goede naam’ en de enorme marketingcampagnes.

Kortom, ook in dure tijden moeten we natuurlijk bereikbaar blijven. Al was het alleen al uit praktisch oogpunt, wanneer je vandaag de dag niet online bent heb je daadwerkelijk een veel minder sociaal leven dan wanneer je online gewoon mee doet. Dat dit altijd de hoofdprijs hoeft te kosten is tegenwoordig zeker niet meer waar. Met een paar eenvoudige innovaties zorg jij ervoor dat het op een voordelige manier toch kan. Zo houd je geld over in deze leuke maanden om te spenderen aan andere zaken, die waarschijnlijk veel feestelijker zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply