35

DIY: Maak zelf een hoofdbord voor achter je bed

Maak je slaapkamer nog een stukje gezelliger met een leuk hoofdbord achter je bed. Dit kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar je kunt het ook zelf maken! In dit artikel delen we wat handige DIY tips en een hoop inspiratie. Een hoofdbord maken hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Hoofdbord van pallethout

Misschien heb je nog wel een paar pallets in de schuur liggen. Hier kun je heel eenvoudig een hoofdbord van maken! Als het hout er nog goed uitziet, hoef je er vaak bijna niets aan te doen. Schuur het hout wel even goed met een machine zodat er geen splinters in zitten. Zet het vervolgens achter je bed, schroef het eventueel vast of klem het tussen de muur en het bedframe. Als je nog materiaal over hebt, kun je ook toffe meubelen van pallets maken! Een andere gave optie is een hoofdbord van steigerhout. Deze planken kun je simpelweg horizontaal of verticaal achter het bed bevestigen. Perfect voor een landelijk look! Geen zin in al dat kluswerk? Ga op zoek naar het populaire Mandal hoofdbord van Ikea en pas deze aan naar je wensen.

Hoofdbord van spaanplaat

Deze DIY is ideaal voor mensen die niet te veel tijd eraan willen besteden. Er is niets makkelijker dan dit hoofdbord van hout. Het is een spaanplaat die je alleen op het goede formaat moet (laten) zagen. De eenvoudige uitstraling sluit goed aan bij een Scandinavisch interieur.

Hoofdbord van houten platen

Dit zelfgemaakte hoofdbord komt erg overeen met de spaanplaat. Maar je kunt hier ook multiplexplaten of elk ander soort hout voor gebruiken dat je mooi vindt. Zaag het in ronde vormen om je slaapkamer een speelse touch te geven.

Hoofdbord voor een kinderbed

Ga je aan de slag in de kinderkamer? Dan is dit afdakje een tof idee! Creëer een modern mini huisje met een paar planken. Op deze manier blijft het ook nog eens stylish! Je kunt het in elke kleur schilderen of zelfs beplakken met een vrolijk stukje behang.

Gecapitonneerd hoofdbord

Het is de meest klassieke variant van alle hoofdborden. Het is heel chic en straalt dan ook veel luxe uit. Je kunt een gecapitonneerd hoofdbord zelf maken in een aantal stappen. Zorg eerst voor een goede basis, bijvoorbeeld een MDF plaat. Koop daarnaast een goed ophangsysteem en schuim voor op de basisplaat. Vervolgens kun je het hoofdbord bekleden met stof. Na het stofferen is het nog een kwestie van secuur capitonneren en ophangen! Het staat prachtig achter een grote boxspring met stijlvolle lakens.

Abstract hoofdbord

Eigenlijk valt het laatste voorbeeld niet onder de hoofdborden, maar het was te leuk om niet te delen! Ook door middel van lijnen op de muur kun je het bed creatief aankleden. Dit kan met speciale muurstickers, maar ook met verf. Je kunt er alle kanten mee op!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply