31

Tips voor een perfecte picknick in de tuin

Wat is er in de zomer nou leuker dan gezellig picknicken met vrienden, familie of je partner? Hoewel het heel romantisch is om naar het strand of een mooi park te vertrekken, kun je ook prima picknicken in de tuin. Je hoeft geen kilometers te slepen met zware koelboxen en grote kleedjes – alles is gewoon binnen handbereik. En als het weer ineens omslaat, ben je zo weer binnen. Ideaal toch?

Tip 1: Zorg voor de basis picknick benodigdheden

Haal eerst alle benodigdheden voor de picknick tevoorschijn. Denk aan een groot kleed, een koelbox en/of picknickmand, glazen, borden en bestek, servetten, kussentjes om op te zitten, zakje voor de vuilnis (alhoewel dit in de achtertuin ook direct in de container kan) en zonnebrand voor de zonnige dagen. Het kan ook fijn zijn om de parasol uit te klappen en wat meer sfeer te creëren met muziek.

Tip 2: Zoek een aantal picknick gerechten op

Dan is het tijd voor de picknickmand inhoud. Zoek online een aantal leuke recepten op en maak het allemaal nét wat specialer dan normaal. Wees bijvoorbeeld creatief met fruit, maak zelf een smoothie, bouw een extra luxe sandwich en maak een frisse salade klaar. Omdat je gewoon in de achtertuin zit, is het eigenlijk niet nodig om het eten en drinken in een koelbox of mand te doen. Toch draagt het (vooral voor kinderen) wel bij aan die echte picknick sfeer.

Tip 3: Trek comfortabele kleding aan

Bij een echte picknick zit je op de grond. Zorg er dus voor dat je praktische en comfortabele kleding draagt. Ga je een romantische avond picknick houden? Leg dan alvast een vestje of trui in de tuin voor als het afkoelt.

Tip 4: Neem een spelletje mee naar buiten

Zowel volwassenen als kinderen worden blij van spelletjes. Maak de picknick extra gezellig door een kaartspel of bordspel mee naar buiten te nemen. Je kunt ook gaan voor een spel zoals hints waar je verder geen attributen bij nodig hebt. Dan kan er ook niets wegwaaien of onder het picknickkleed verdwijnen.

Tip 5: Kleed het geheel gezellig aan

Besteed ook aandacht aan de aankleding van de picknick. Serveer het eten op mooie borden, houten dienbladen of in grote schalen. Kies voor servetten met een vrolijke print en zet een aantal bloemen en nep kaarsjes op batterij in het midden. Je mag best een beetje overdrijven met de decoratie. Dat maakt het juist nog leuker!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply