33

Creatief met fruit: kinderen meer fruit laten eten

We weten allemaal hoe lastig het soms kan zijn om kinderen genoeg fruit te laten eten. Ze grijpen het liefst naar felgekleurd snoep of koekjes in een vrolijke verpakking. Maar met een beetje creativiteit kun je een gezond tussendoortje ook heel aantrekkelijk maken voor kids! Kijk maar naar de onderstaande voorbeelden. Je kunt het makkelijk zelf maken of gezellig samen met de kinderen aan de slag gaan.

‘Koken’ met kinderen: fruit in leuke vormen

Fruit voor kinderen is niets anders dan hapklare stukjes in leuke vormen. Met een stuk watermeloen kun je bijvoorbeeld vrolijke sterretjes maken. Hiervoor gebruik je een koekjesvorm of uitsteekvorm. Gooi de resten van de watermeloen zeker niet weg, maar eet het lekker zelf op. Je kunt het ook even aan de kant zetten en later een fruit smoothie maken! Of gebruik het voor een zelfgemaakt ijsje met yoghurt en stukjes fruit.

Spin van mandarijnen

Denk je dat knutselen met fruit veel te lastig is of ontzettend veel tijd kost? Kijk dan maar eens naar de bovenstaande creatie van mandarijntjes. Dit is helemaal niet moeilijk! Je hoeft alleen maar een paar mandarijnen te pellen en iets te vinden voor de oogjes. Dit kost nog geen 2 minuten en het heeft een groots resultaat.

Palmbomen van banaan en kiwi

Als je de uitdaging echt aan wil gaan, kun je deze palmboom een keertje uitproberen. Een banaan vormt de perfecte basis voor de stam. Met schijfjes kiwi maak je de groene palmbladeren. Vul het eventueel nog aan met een strand van perzik en kleine stukjes kiwi.

Schaap van banaan en druiven

Misschien vindt je kind het zelf ook wel leuk om met fruit te knutselen. Probeer samen dit schaapje maar eens na te maken! Je hebt alleen een banaan en een paar druiven nodig. Een kleine pruim is trouwens ook handig voor het gezicht.

Pauw van peer, druiven en rood fruit

Met deze pauw maak je zeker indruk. Niet alleen op kleine kinderen, maar ook op je vrienden of partner! Het ziet er meteen heel feestelijk uit. Voor deze kleurrijke pauw gebruik je een halve peer, druiven, aardbeien, blauwe bessen en frambozen.

Uil van appel en nectarine

Tover een stuk appel om tot een wijze uil met vleugels van nectarine en ogen van stukjes kiwi. Voor het stokje kun je een zoute stengel gebruiken.

Krab van aardbeien en rijstwafel

Ook leuk: combineer een simpele snack zoals een rijstwafel met stukken fruit. Met een paar aardbeien, twee plakjes banaan, een halve mandarijn en blauwe bessen creëer je zo een vriendelijke krab!

Leeuw van pannenkoek en mandarijnen

Natuurlijk mag je de kinderen (of jezelf) af en toe ook verwennen met een lekkere pannenkoek. Deze kun je leuk aankleden in de vorm van een leeuw met stukjes banaan en een hoop mandarijnen.

Welke fruit creatie ga jij binnenkort uitproberen? Laat het ons weten in een reactie!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply