37

Tips voor het kiezen van de beste makelaar in Almere!

Heb je een nieuw huisje gekocht en wil je jouw oude huis in Almere verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit snel en voor een goede prijs gebeurd. De beste keuze om dit aan te pakken is om met een verkoopmakelaar in zee te gaan. Een makelaar neemt jou alles uit handen waardoor je zelf geen stress meer ervaart. Maar hoe zorg je nu dat je de juiste makelaar kiest die het beste bij jou past? Wij delen graag een aantal tips voor het vinden van de beste makelaar.

Een goede voorbereiding

Voordat je de zoektocht start is het belangrijk dat je voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zet. Het is vooral belangrijk dat je de volgende twee punten voor jezelf duidelijk hebt:

 • Wat verwacht je van de makelaar?
 • Wat vind jij belangrijk bij de makelaar?

Als dit voor jou duidelijk is, dan kan je starten met de zoektocht naar een geschikte makelaar voor de verkoop van jouw huis.

De zoektocht

Als je start met een zoektocht naar een makelaar Almere die je kan helpen bij het verkopen van je huis, dan is het goed om deze tips mee te nemen:

 1. Ga niet meteen voor de eerste makelaar die je wordt aangeraden

Heeft iemand in je omgeving hun huis pas verkocht en raden ze jou hun makelaar aan? Vergeet niet om zelf ook verder te kijken. Je hebt zelf andere wensen, zorg dat je een makelaar kiest die het beste bij jou past.

 1. Onderzoek de verschillende makelaars

Maak een lijstje van de verschillende makelaars bij jou in de buurt. Kijk vervolgens naar een aantal factoren die belangrijk zijn, denk aan:

 • Ervaring
 • Aanpak
 • Presentatie
 • Vraagprijs en courtage

Kijk ook online rond en bekijk hoe de makelaar alles aanpakt met betrekking tot het verkopen van een huis. Kies overigens altijd een NVM makelaar.

 1. Maak een vrijblijvende afspraak

Als je uiteindelijk een selectie hebt gemaakt van makelaars die aansluiten bij jouw wensen, dan kun je het beste een vrijblijvende afspraak inplannen. Zo kun je de makelaars zelf ontmoeten en zien hoe zij zich presenteren. Zij kunnen dan ook direct dingen toelichten waarover je nog vragen hebt. Vraag daarnaast ook altijd een offerte op.

 1. Ga op je gevoel af

Uiteindelijk is het kiezen van een makelaar ook vertrouwen op je gevoel. Je hebt makelaars gevonden die aansluiten bij jouw wensen en je hebt ze vervolgens ook ontmoet. Op dit punt zegt je gevoel waarschijnlijk wel wat de beste keuze is voor een verkoopmakelaar.

Tips voor de offerte

Als je de offerte bij de makelaar aanvraagt, dan zijn hier een aantal tips zodat je de offerte het beste kunt beoordelen:

 • Zijn de genoemde bedragen inclusief of exclusief btw?
 • Welke werkzaamheden vallen onder courtage en opstartkosten en welke niet?
 • Welke bijkomende kosten kun je eventueel nog verwachten?
 • Hoe zit het met de intrekkingskosten?
 • Werken ze volgens de ‘No Cure, No Pay’ methode?

Je kunt ook van te voren vragen of de makelaar dit allemaal wilt specificeren in de offerte of in de mail.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply