39

Tips voor een landelijk romantisch interieur

Een landelijk romantisch interieur staat voor gezelligheid en een knusse uitstraling. Het voelt echt als een warme deken. Dat is nog eens thuis komen! Ook jij kunt deze fijne sfeer in je woning creëren met de volgende tips.

Rustig kleurenpalet

Zorg ervoor dat de woning rust uitstraalt. Dit doe je met simpele en natuurlijk kleuren. Ga voor beige, taupe, mauve of een warme bruintint. Als je liever een lichte en frisse uitstraling in de kamer wilt, ga dan voor een witte muur. De landelijke sfeer kun je met alle andere tips alsnog toepassen.

Houten vloer

Een mooie houten vloer straalt veel warmte uit. Het is een echte must voor een landelijk en romantisch interieur! Wees niet bang om daarna ook nog meubels van hout aan te schaffen. Dit kan namelijk prima bij deze stijl. Voor een wat modernere look kun je een vergrijsde houten vloer kiezen.

Robuuste meubels

De meubels mogen lekker opvallen! Een robuuste bank en een grote eettafel zie je veel terug bij een landelijk inrichting. Voor een extra luxe gevoel kun je hier ook nog grote comfortabele stoelen aan toevoegen. Daarnaast zijn stevige kasten een stijlvolle toevoeging. Denk aan een grote vitrinekast van hout of een flink tv-meubel. Ga voor ronde en zachte vormen om het romantische gevoel te creëren. Hoe strakker de lijnen van de meubels, hoe moderner de woning zal ogen. Combineren is natuurlijk ook altijd mogelijk! Kijk op Kokenenwonen.nl voor een groot assortiment met landelijke meubels.

Luxe accessoires

Zet mooie kandelaren en kaarsen op tafel, koop landelijke verlichting en maak het af met luxe kussens op de bank. Verder werkt een vloerkleed in de zithoek ook altijd super! Hang een groot schilderij op de muur of versier de wand met een spiegel. Wil je helemaal uitpakken? Een openhaard zou helemaal geweldig zijn! In de winter kun je hier heerlijk met de familie bij elkaar komen om een drankje te drinken.

Natuurlijke materialen

Kies zo veel mogelijk natuurlijke materialen. Hout is bij deze stijl de beste keuze. Of het nou gaat om een nieuwe houten vloer, een tafeltje van oud steigerhout of houten jaloezieën. Het past er allemaal goed bij! Ga daarnaast voor materialen als steen, katoen, touw en nep bont. Dit kun je verwerken in woonaccessoires, opbergruimte, verlichting en kleedjes.

Romantische bloemen

Een grote bos met bloemen is de finishing touch! Zet het in een chique vaas op tafel voor een romantisch eindresultaat. Ben je geen fan van verse bloemen? Koop dan een robuuste pot met een grote kamerplant.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply