31

5 tuintrends voor de zomer van 2016

Buiten zitten, tuinieren en genieten van de rust zijn in 2016 belangrijk. Voor de zomer van 2016 zijn er allerlei tuintrends te zien en om je in de stemming te brengen, heb ik de 5 belangrijkste trends op een rij gezet:

 

tuindtrend 1: binnen en buiten

De grenzen tussen binnen en buiten vervagen steeds meer. De sfeer en de kleuren binnen sluiten bij de sfeer buiten aan en zijn goed afgestemd. Op deze manier kunnen we goed kiezen waar we willen zijn: willen we binnen of buiten zitten!

tuintrend 2: een overdekte tuin

We maken in onze tuin een fijne plek waar we lang en droog kunnen zitten. Dit kan een terras zijn, die overdekt wordt met een parasol of mooie schaduwdoek. Maar het kan ook een tuinhuisje of veranda zijn, waar bijvoorbeeld plek is voor een loungebank of een grote eettafel met prettige stoelen. We gaan namelijk steeds meer buiten koken met de handige bbq-set, een houtgestookte pizzaoven of kleine buitenkeuken. Gezellig!

tuintrends

gezelligheid in de tuin via wonenwonen

tuintrend 3: gezelligheid

We gaan aankomend jaar dus veel tijd in onze tuin doorbrengen en dan is sfeer en gezelligheid belangrijk. Je ziet veel natuurlijke materialen zoals riet, aardewerk, glas en bamboe. Kleur is ook belangrijk voor de sfeer en gezelligheid, maar uiteraard is groen de hoofdkleur!

tuintrend 4: zelf kweken

We denken steeds meer na over eerlijke onbespoten groente en kruiden die op een natuurlijke manier kunnen groeien. Zelf deze kweken is leuk en leerzaam voor je kinderen en jezelf. Er zijn veel mensen die in een deel van hun tuin een eigen moes- en kruidentuin maken. Hebben ze weinig plek, dan maken ze kleine hoekjes waar ze een paar eetbare planten neerzetten. Tomaten, aardbeien, kruiden en pluksla vragen immers weinig ruimte en kun je zelfs in potten opkweken. Dit kun je zelfs op je balkon of dakterras realiseren…

tuintrends

de tuintrend ‘de hysterische tuin’ via vbowonenenzo

tuindrend 5: de vier tuinstijlen van 2016

Net als dat er bij interieur woonstijlen te zien zijn, zijn er ook stijlen voor de tuin zichtbaar. Wil je meer weten over de de sprookjestuin, de hysterische tuin, het lijnenparadijs en de cirkeltuin dan moet je beslist dit artikel eens lezen!

De een heeft een grote tuin, de ander een nieuwbouwtuin of misschien wel een klein balkonnetje of dakterras. In ieder geval is het deze zomer de trend om er echt in te leven en er met volle teugen en met aandacht van te genieten. De kleur groen helpt ons om te ontspannen… en dat hebben we nodig.

We hebben vaak een wensenlijstje met dingen die we graag in onze tuin willen maken. Voor dit jaar staan misschien een terras met een gezellige eethoek, de overdekte loungeplek, de kruidentuin en het kweken van groente op je lijst. Heb je een kleine tuin dan wordt het proppen, maar het is niet onmogelijk. Wil je weinig onderhoud, een verzorgde uitstraling en altijd een goed groengevoel…  dan is kunstgras een goed alternatief. Kunstgras leggen is niet heel ingewikkeld en je hebt er jaren profijt van.
Ik zeg: maak fijne hoekjes waar je echt kunt ontspannen en met een beetje (weer-)geluk hebben we een fijne tuinzomer dit jaar!

Bewaren

Show Comments

2 Comments

  1. terrasoverkapping-forum 12 december 2016

Leave a Reply