De kleur roze in je slaapkamer: zacht en sfeervol

Een roze slaapkamer is alleen maar voor baby’s en kleine prinsesjes? Echt niet! De kleur staat ook prachtig in een slaapkamer voor tieners en volwassenen. Je kunt het namelijk op allerlei verschillende manieren toepassen. Wij geven je graag wat inspiratie in dit artikel.

Frisse slaapkamer met roze accenten

Een Scandinavisch interieur is nog steeds super populair. Je kunt deze frisse woonstijl goed combineren met licht roze accenten. Combineer een wit dekbedovertrek met een licht roze deken en een aantal sierkussens. Laat dezelfde tint terugkomen in bijvoorbeeld een stoel, een krukje of een vloerkleed. Bij deze stijl kun je het beste wegblijven bij felle kleuren voor een rustgevend resultaat.

Knusse oud roze slaapkamer

Een knusse slaapkamer met landelijke details is ook een prima match met de kleur roze. In dit geval past een gedempte tint of oud roze kleur er prachtig bij! Dit straalt wat meer warmte uit en staat erg mooi bij natuurlijke materialen als hout. Kies voor een roze grof gebreid plaid om de gezellige sfeer helemaal compleet te maken.

Roze Ton sur Ton slaapkamer

Roze meubels, een roze muur én roze accessoires? Wij zeggen doen! Een complete roze kamer kan er heel erg stijlvol uitzien – mits je het op de juiste manier combineert. Ga op zoek naar een vrij neutrale en gedempte tint om een Ton sur Ton effect mee te creëren. Tip: Geef eerst de muur een mooie roze kleur en neem daarna altijd een kleurenkaart/kleurenwaaier mee als je gaat shoppen. Een foto op je telefoon kan de kleur totaal anders weergeven. Op deze manier maak je het vinden van de perfecte items een stuk eenvoudiger.

Zalm roze slaapkamer

Zalm roze heeft weer een hele andere uitstraling. Op het bovenstaande inspiratiebeeld zie je dat het op een speelse manier is toegepast in de slaapkamer. Een erg leuk voorbeeld voor een roze meidenkamer of tienerkamer! De muurverf is met een ombre verftechniek aangebracht voor een nonchalante look. Je kunt ook gaan voor een moderne lambrisering met een strakke lijn.

Slaapkamer grijs roze

Is jouw vriend of vriendin het niet helemaal eens met een snoep roze kamer? Stel dan voor om het te combineren met een stijlvolle donker grijze basis. We weten bijna zeker dat dit wel in de smaak valt. Het is stoer en eigentijds met een vrouwelijke twist.

Subtiele roze slaapkamer accessoires

Of geef een lichtgrijze slaapkamer een sfeervolle draai met roze accessoires. Zet ook een aantal kamerplanten in leuke roze potten, schilder het nachtkastje in een zachte tint en koop een mooi licht roze vloerkleed.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply