43

Tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Heb je een kleine badkamer en weet je niet hoe je het moet inrichten? Dan komt dit artikel heel goed van pas. We geven je een aantal tips om je badkamer een stuk groter te laten lijken.

Maak gebruik van lichte kleuren

We weten allemaal dat een kamer groter lijkt door gebruik te maken van lichte kleuren. Ook voor de badkamer is dit dus een handige tip. Kies een lichte kleur voor op de muur, het plafond en eventueel ook voor de vloer. Wit, lichtgrijs en beige zijn goede keuzes.

Kies voor een naadloze vloer

Een naadloze vloer laat de badkamer veel ruimer lijken. Kies dus voor een strakke gietvloer of betonvloer. Wil je toch liever tegels laten leggen? Kies dan voor een grote tegel zodat er zo min mogelijk naden in de vloer komen.

Laat de vloer doorlopen in de douche of wand

Heb je een inloopdouche in de badkamer? Laat de vloer dan helemaal doorlopen. Hierdoor lijkt de kamer veel ruimtelijker. Gebruik dezelfde kleur of hetzelfde materiaal ook op de wanden voor een optimaal effect.

Kies voor minimalistische badkamermeubels

Bij een kleine badkamer zijn de badkamermeubels erg belangrijk. Ga voor smalle meubels met een minimalistisch design. Hierdoor blijft er genoeg bewegingsruimte over en lijkt de kamer optisch groter. Kies hierbij het liefst voor een lichte kleur en zo min mogelijk poespas.

Zorg voor genoeg (dag)licht

Een donkere ruimte voelt al snel klein aan. Zorg er daarom voor dat er genoeg licht in de badkamer is. Maak gebruik van het natuurlijke daglicht of laat een extra raam plaatsen. Heb je geen zin in een verbouwing of is het gewoon geen optie? Dan kun je extra badkamer verlichting kopen. Koop zowel functionele verlichting als sfeerverlichting.

Laat een glazen douchewand plaatsen

Een ouderwets douchegordijn kan heel rommelig ogen. Het is daarom beter om een douchewand te laten plaatsen. Het liefst eentje van glas. Een glazen wand maakt de badkamer namelijk niet kleiner. Glazen douchedeuren of een doorzichtig scherm bij het bad is natuurlijk ook prima.

Hang grote spiegels op

Spiegels zijn leuk als decoratie, maar ook heel nuttig. In combinatie met de juiste verlichting is dit de perfecte plek om je make-up te doen, je haren in model te brengen of gewoon tanden te poetsen. Maar je kunt spiegels ook gebruiken om de badkamer een stuk groter te laten lijken. Kies voor grote spiegels zonder een dikke of opvallende lijst. Het licht zal hier ook mooi in reflecteren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply