Gietvloeren: strak en praktisch!

Vloeren en muren zijn typische dingen die je pas mist als ze er niet zijn. En dat terwijl deze twee factoren van grote invloed kunnen zijn op hoe de sfeer in de kamer is! Ken je bijvoorbeeld de gietvloer al? Een strakke vloer die bekendstaat als typisch voor een operatiekamer. Maar weest niet ongerust, want hoe smetteloos deze vloer ook lijkt, het geeft de sfeer in je kamer juist die extra edge!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een strakke vloer die gemaakt is van een gietlaag. De gietlaag bestaat meestal uit epoxy of polyurethaan. Voor elegante vloeren die geschikt zijn voor in huis, wordt polyurethaan gebruikt; dit is immers scheur overbruggend en UV stabiel. Epoxy is herkenbaar van autogarages of farmaceutische bedrijven. Deze vloeren zijn niet scheur overbruggend en UV stabiel. Ook hebben ze, zoals je vast verwacht, een minder luxe uitstraling dan polyurethane vloeren. Eén dingen hebben ze echter wel met elkaar gemeen:

De vloer is van onbreekbare kwaliteit en daarom gaat het sowieso jarenlang mee – en dat in exact dezelfde conditie als op de dag van het aanleggen.

Gietvloer modern

Een gemak in het onderhoud

Gietvloeren staan erom bekend zeer hygiënisch te zijn. Dit is omdat het ontzettend gemakkelijk is om dit soort vloeren te onderhouden. Gietvloeren zijn vrij van naden en voegen, waardoor het vuil zich nergens kan ophopen. Bovendien is de vloer erg glad, waardoor je er gemakkelijk even met de stofzuiger (met zachte borstel) of een doekje overheen gaat. Ook voor het wekelijkse onderhoud is de gietvloer erg gemakkelijk. De dweil behoeft geen zeep of schoonmaakmiddel, alleen water is al genoeg. Sterker nog: het is zelfs veel beter. Polyurethaan is immers niet tegen sommige wasmiddelen bestand. Heb je dus toch echt wat schoonmaakzeep nodig, check dan even de gebruiksaanwijzing!

Gietvloer praktisch

Voor welke vloer ga jij?

Inmiddels weet je hopelijk al dat een gietvloer niet gelijkstaat aan de gladde, witte vloer in de operatiekamer. Je zult echter merken dat, wanneer je op zoek gaat naar een gietvloer, er talloze verschillende vormen en maten gietvloeren Van Hollandse Bodem zijn. Zo kun je kiezen voor een harde gietvloer die bestand is tegen zware meubels, maar kun je ook gaan voor een zachtere gietvloer. Daarnaast is de ene gietvloer beter in het opnemen van geluid, terwijl een andere vloer het beter doet in vochtige ruimtes. Uiteraard zijn de vloeren ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je ziet het al: met de grote verscheidenheid aan gietvloeren is er altijd één die bij jouw interieur past!

gietvloer in badkamer

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply