21

De overwaarde van je woning verzilveren

De huizenmarkt heeft de afgelopen tien jaar een zeer grillig verloop gekend. Nadat de kredietcrisis die begon in 2008 ook leidde tot een dal op de woningmarkt de jaren erna, is de situatie intussen 180 graden gedraaid. De vraagprijzen zijn al historisch hoog, en dan wordt er bij veel woning ook nog eens fors boven deze vraagprijs geboden. Onder andere doordat er de afgelopen jaren veel te weinig nieuwe woningen zijn gebouwd is de vraag veel groter dan het aanbod. Komt er een woning te koop, dan zijn er vaak honderden geïnteresseerden en is de woning binnen een paar dagen verkocht. Wil jij ook profiteren van de gekte op de woningmarkt? Hieronder lees je hoe je dat kunt doen.

Verkopen interessant, maar dan?

In grote gedeelten van Nederland is er intussen sprake van een behoorlijk overspannen woningmarkt. Veel woningen zouden momenteel probleemloos voor vijftig procent meer verkocht kunnen worden dan pakweg vijf jaar geleden. Deze hoge overwaardes maken het interessant om je woning te verkopen. Dit levert alleen wel het volgende probleem op: waar ga je heen verhuizen? Je hebt immers wel een dak boven je hoofd nodig. De woningen die je zou kunnen betalen met behulp van de overwaarde van je huidige woning zijn immers ook in prijs gestegen.

Ok, je wilt dus wel nu de overwaarde van je woning verzilveren, maar niet gelijk voor de hoofdprijs iets anders moeten kopen. Hoe dan? Ken je deze mogelijkheid al: je huis verkopen en terughuren? Zo kun je nu op de top van de woningmarkt je huis verkopen, en de overwaarde verzilveren. Gaan de woningprijzen in de komende paar jaar zakken, bijvoorbeeld als gevolg van de coronacrisis, de uitstroom van babyboomers of de realisering van veel nieuwbouw? Dan kun je de gespaarde overwaarde weer inleggen in een andere koopwoning. Nu de grote banken verwachten dat de huizenprijzen in 2021 toch eindelijk gaan stabiliseren, is dit mogelijk financieel een interessante optie.

De voordelen van je woning verkopen en terughuren

De-voordelen-van-je-woning-verkopen-en-terughuren

Laat je je huis opkopen en huur je het weer terug, dan heeft dat diverse voordelen. Ten eerste hoef je niet de hele heisa van een verhuizing door te maken. Daarnaast ben je bij een huizenopkoper geen geld kwijt aan een verkoopmakelaar, en hoef je ook geen tijd en moeite te steken in het verkoopklaar maken van je woning. Ga je een overeenkomst aan met een opkoper, dan weet je bovendien zeer snel waar je aan bent. De verkoop kan namelijk al binnen een week geregeld zijn. Tot slot voorkom je ook nog eens dubbele woonlasten. Een win-win-situatie dus.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply