15

Strand aanleggen in je tuin voor een echte beach look

Droom jij van een eigen strandhuis, maar is verhuizen naar zee geen optie? Maak dan een strand in je tuin! Op deze manier haal je dezelfde beach sfeer naar je eigen woning. Omdat er bij het aanleggen van een zandstrand in je tuin het een en ander komt kijken, delen we in dit artikel een paar praktische tips. Je leest welk soort zand je het beste kunt gebruiken, hoe je water in de achtertuin kunt verwerken en wat de beach look compleet maakt. Veel succes met dit zomerse project!

Geschikt zand voor strand in tuin

Hoewel een privé strand in je achtertuin natuurlijk geweldig klinkt, moeten we ook de nadelen even met je delen. Al dat zand vergt namelijk behoorlijk wat aandacht. Zo moet je het terras regelmatig vegen, omdat het zand altijd zal gaan stuiven. Tijdens de droge periode is het verstandig om het zand regelmatig een beetje nat te sproeien. Zo kun je het stuiven beperken. Daarnaast is niet ieder soort zand zomaar te gebruiken als strandzand in de tuin. Het is belangrijk om eerst te checken wat de mogelijkheden zijn en welk soort het beste aansluit bij jouw wensen. Een paar geschikte zandsoorten zijn: speelzand, zilverzand en drainagezand. Als je al dat rondvliegende zand toch niet zo ziet zitten, kun je kiezen voor een halfverhardingsmateriaal afkomstig van gesteenten. Bijvoorbeeld Nobre Cal of Gralux. Deze korrels zijn een stuk grover en blijven beter liggen. Het nadeel is dat het niet zo zacht aanvoelt en minder lijkt op typisch strandzand. De keuze is aan jou.

Water in de strandtuin

Ook water is een belangrijk element in een strandtuin. De opties zijn afhankelijk van jouw budget en de ruimte in je tuin. Zo kun je een luxe zwembad laten aanleggen die op een natuurlijke manier overloopt in het strand. Maar ook een jacuzzi, kleine vijver of een compact waterornament is een leuke toevoeging.

Geschikte meubels voor een strandlook tuin

Geef de tuin een beach look met bijpassende tuinmeubelen. Dit kan een loungeset met houtlook zijn, een heerlijk ligstoel of een zomerse hangmat. Geef de strandmeubels een sfeervolle touch met een paar lichte sierkussens met een speelse print.

Natuurlijke materialen en beach accessoires

Zorg er tot slot voor dat er zo veel mogelijk natuurlijke materialen terugkomen in de tuin. Van schelpen en houten vlonders tot strand accessoires van riet. Tip: lees en bekijk ons artikel over de frisse Ibiza woonstijl voor meer inspiratie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply