Ibiza woonstijl: zo creëer je zelf een Ibiza stijl interieur

Een interieur in Ibiza stijl is te herkennen aan de relaxte en zomerse sfeer. Het is te vergelijken met een bohemian woonstijl, maar de kleuren zijn vaak frisser en lichter. Het voelt alsof je op zomervakantie bent in je eigen huis! Heerlijk toch? In dit artikel leggen we uit hoe je zelf een Ibiza interieur kunt creëren.

1. Zorg voor een lichte basis

Je kunt eigenlijk geen Ibiza interieur creëren zonder een lichte basis. Het is dus belangrijk dat er zoveel mogelijk muren een lichte kleur hebben. Wit is altijd de beste optie! Kies daarnaast voor een lichte (houten) vloer én zorg ervoor dat er genoeg daglicht binnenkomt.

2. Maak veel gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de Ibiza stijl zo gezellig oogt. Verwerk het daarom op allerlei manieren in je interieur. Maak op verschillende manieren gebruik van hout, riet, rotan, wol, touw en linnen. Dit werkt niet alleen goed in een woonkamer of slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook op het terras van je achtertuin.

3. Mix de Ibiza inrichting met andere stijlen

Het is ook leuk om de Ibiza woonstijl te mixen met een andere stijl. Geef het bijvoorbeeld een moderne touch door het te combineren met strakke, minimalistische meubelstukken. Of maak het wat chiquer door gebruik te maken van bijzondere kunstobjecten en sierlijke plafondlijsten. Je kunt eventueel wat meer kleur in de kamer verwerken of extra veel kamerplanten neerzetten voor een botanische touch. Wees lekker creatief en laat je eigen stijl spreken!

4. Koop Ibiza stijl woonaccessoires

Kleed het interieur aan met sfeervolle Ibiza accessoires. Deze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en dragen bij aan die ontspannen vakantie sfeer. Typische woonaccessoires in Ibiza style zijn gevlochten manden, macramé hangers en wandkleden, rotan (hang)stoelen met speelse sierkussens, linnen dekens en houten krukjes.

5. Kies voor fris of warm

Hoewel een Ibiza interieur vaak een koele en frisse uitstraling heeft, kun je ook kiezen voor een warme touch. Dit doe je door gebruik te maken van warme kleuren. De bovenstaande afbeelding is hier een heel mooi voorbeeld van!

6. Geef het Ibiza interieur een speelse twist

Probeer tot slot niet te perfectionistisch te zijn met het inrichten van jouw Ibiza interieur. Het mag er best een beetje nonchalant en speels uitzien. Gooi de sierkussens gewoon op de bank, leg een dekentje in een mand in plaats van netjes opgevouwen op een stoel en zet alle Ibiza style woonaccessoires niet te recht op een rijtje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply