Stijlvolle voorbeelden van multiplex in je interieur

Bij het woord ‘multiplex’ denk je waarschijnlijk niet direct aan een stijlvol interieur. Toch kun je met dit materiaal een hele warme touch geven aan je woning. Multiplex is eenvoudig te bewerken en dus ideaal voor de handige thuisklussers en DIY-liefhebbers. In dit artikel delen we 5 voorbeelden waarbij er op een stijlvolle manier gebruik is gemaakt van multiplex in huis.

Wat is multiplex?

Voordat we verder gaan naar de inspiratiebeelden: wat is multiplex nou eigenlijk? Simpel gezegd is multiplex een plaat die bestaat uit verschillende lagen. Bij drie lagen wordt het triplex genoemd en bij minimaal 4 lagen heet het multiplex. De twee meest voorkomende multiplex soorten zijn berken multiplex en populieren multiplex. Populier multiplex is erg licht van gewicht een heeft van nature een lichte, witgele houtkleur. Berken multiplex is juist erg sterk en hierdoor beter geschikt voor meubels en grote projecten. Voordat je begint aan een klusproject met multiplex, is het dus belangrijk om een geschikt soort te kiezen.

1. Keuken frontjes van multiplex

Als deze keukenstijl je aanspreekt, is het een heel leuk Do It Yourself project om binnenkort mee aan de slag te gaan. Het is namelijk niet lastig om zelf keukendeurtjes van multiplex te maken. Zorg er wel voor dat je het materiaal eerst behandelt met een transparante lak of primer om het waterafstotend te maken. Als berken of populieren multiplex gegrond is, is het namelijk veel beter bestand tegen vuil en vocht. Op deze manier kun je langer plezier hebben van een mooi eindresultaat.

2. Compleet multiplex interieur populier

Het is misschien een beetje gek om ineens het hele huis de bekleden met multiplexplaten. Maar met dit voorbeeld willen we laten zien hoe mooi het kan zijn. Vooral in combinatie met een warme Scandinavische interieurstijl! Het is wellicht een tof inspiratiebeeld voor een eenvoudig bijgebouw, een tiny house of een goedkope vakantiewoning.

3. Multiplexplaat interieur

Wat wel een realistische optie is, is om één wand te decoreren met multiplexplaten. De warme kleur brengt verrassend veel sfeer in een woning. Het is bovendien een makkelijke manier om een oude of beschadigde muur te verbloemen.

4. Slaapkamer interieur met multiplex hoofdeinde

Met multiplexplaten maak je gemakkelijk een trendy hoofdbord. We hebben al eerder een heel artikel geschreven met DIY hoofdbord inspiratie. Bekijk het gerust om nog meer toffe ideeën op te doen!

5. Berken multiplex interieur

De echte klussers onder ons kunnen zelf een mooie kast van multiplex maken. Er zijn online vast genoeg stappenplannen en handige bouwtips te vinden. Hierboven zie je een leuk retro kastje als voorbeeld.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply