37

een mooie nieuwe dekbedovertrek

nieuwe dekbedovertrek

ons nieuwe dekbedovertrek in de slaapkamer…

Het is prettig als je in je slaapkamer rustig en ongestoord kunt slapen. Je brengt er veel tijd in door, dus is het belangrijk dat je er prettig in voelt en het een prettige sfeer ademt. Bij iedereen is de slaapkamer anders, want iedereen heeft een eigen smaak en wensenlijst. Uiteraard zijn er ook overeenkomsten te vinden. In een slaapkamer vind je bijvoorbeeld:

Een comfortabel bed

Iedereen slaapt anders en heeft zo zijn voorkeuren in bedden. Als je van een hotelsfeer houdt, kies je voor een luxe boxspring. Hou je van een matras, dan is de keus reuze. Je kunt kiezen voor allerlei combinaties van bedbodems en matrassoorten met bijkomende extra’s.  Als je een nieuw bed nodig hebt, zou ik me er eens goed in gaan verdiepen…

Een mooi dekbedovertrek

Een bed vraagt veel ruimte in je slaapkamer. Als je een nieuw dekbedovertrek koopt, heeft deze een grote stem in de sfeer. Het is dus belangrijk als je deze met zorg uitkiest. Een dekbedovertrek wordt van verschillende materialen gemaakt, zoals:
– Een hoes is meestal gemaakt van katoen of polykatoen, dit is een natuurproduct dat goed vocht kan opnemen. Katoen valt lekker soepel en voelt zacht aan.
– Er zijn ook overtrekken gemaakt van microvezel, dit is een relatief nieuw materiaal in Nederland. Het is net zo zacht als satijn en is daarnaast grotendeels kreukvrij en je kun het dekbedovertrek eenvoudig wassen.
– Dekbedovertrekken gemaakt van satijn, hebben een luxe uitstraling. De garens zijn dicht op elkaar geweven, waardoor het een soepele stof wordt die glad en koel aanvoelt.
– Voor de wintermaanden zijn flanellen overtrekken ideaal. Een flanel is een katoenen stof die aan beide zijden geruwd is, waardoor de stof warm aanvoelt, maar toch soepel is en goed het vocht kan opnemen.

tip: Als je een dekbedhoes aanschaft is het fijn als je deze goed kunt instoppen bij het opmaken. Controleer bij de productinformatie of de hoes extra lang is, of een dubbele instopstrook heeft. Dat voorkomt veel ergernis….

Ik heb een mooi nieuw dekbedovertrek bij dekbed-discounter mogen uitzoeken. We hebben een mooie overtrek met print uitgekozen met een comfortabel warm plaid voor de extra koude dagen. Zo gaan wij de winter wel doorkomen 🙂

een gezonde kamer

In een slaapkamer is het belangrijk dat de lucht zuiver is en zuiver blijft. Daar kun je verschillende dingen voor doen:
– De temperatuur speelt een rol bij de beleving. Als het koud is voelt de lucht fris, als het warm is krijg je sneller een benauwd gevoel. In een slaapkamer kun je het beter niet te warm stoken, koele lucht is gezonder.
– Ventileren is belangrijk voor de aanvoer van frisse lucht. In nieuwbouw huizen is de ventilatie meestal goed geregeld, in oudere huizen moet je hier aandacht aan besteden. Zet lekker het raam open!
– Planten helpen mee aan een gezonde lucht. Planten kunnen verontreinigende stoffen uit de lucht filteren, ’s nachts koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven en ze kunnen goed de lucht bevochtigen. Als je er meer over wilt weten, lees dan het artikel over de fijnste kamerplanten voor thuis.

tip: Een gezonde slaapkamer straalt rust uit. Rust kun je heel letterlijk nemen en dat betekent dat de kamer opgeruimd moet zijn. Rondslingerende kleren, stoffige plinten en volle vensterbanken kunnen onrust in je hoofd brengen. Zorg dat het opgeruimd en schoon is, als je het bijhoudt hoeft het niet veel werk te zijn….

dekbedovertek

ons nieuwe dekbedovertrek én bijpassend plaid via dekbed-discounter 

een nieuw dekbed

een beer op ons bed… voelt veilig!

onze slaapkamer

sfeer en plantjes naast ons bed

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply