5 zelfmakers van stof voor de meidenkamer

mooie basis voor meidenkamer via girlscene

mooie basis met stoffen voor de meidenkamer via girlscene

Deze zomer gaan we de kamers van onze pubers aanpakken. Ze willen ruilen van kamer en die moeten dus beiden opgeknapt worden. Ik maak graag dingen zelf, omdat je het dan precies naar eigen smaak kunt maken. Verder vind ik het gewoon leuk om te doen en omdat we dan fijn samen kunnen aanrommelen. Allebei zijn we altijd van alles aan het maken….

Maar goed, we zijn ideetjes aan het verzamelen wat we willen maken en welke kleuren we gaan gebruiken.

project 1: Gordijnen

De kamer is niet heel groot en heeft een klein raam waar veel licht door komt… We hebben bedacht dat we gewoon een eenvoudig gordijn gaan naaien in een mooie effen basiskleur. Als het definitieve kleurplan klaar is gaan we kiezen uit deze serie gordijnstoffen van nnstoffen, maar het zouden ook wel eens een van deze denimstoffen kunnen worden…
Ik ga de gordijnen maken met behulp van hakenband en duplo haken. Lekker stevig, eenvoudig te maken en mooi in de afwerking! Ik zag ook op de site de instrijkbare zoomband. Dat ga ik eens proberen, want dan hoef ik de zoom niet eens te naaien… Wil jij ook gordijnen maken, dan kun je op de site van woko handige tips vinden.

meidenkamer

gordijnen met pompoms en handige haken via myshelterstyle

project 2: een zitzak

Ze wil graag lekker onderuitzakken in haar kamer en wil graag een zitzak. Het zelfmaakidee van de ariadne lijkt ons beiden wel een goed idee. We willen dit graag maken van een stevige denim-stof en afwerken met een bloem of iets anders gemaakt van een vrolijke kleur vilt.

een zitzak om zelf te maken via ariadne at home

een zitzak om zelf te maken via ariadne at home

project 3: stoffen dozen

Mijn dochter heeft veel spulletjes en die liggen al snel overal. Daarom houden we van doosjes, laadjes en andere handige opbergers. Wij zijn samen erg gecharmeerd van deze dozen bekleed met stof van wonen&co. We gaan hiervoor een leuk stofje van het merk dapper uitkiezen.

meidenkamer

van oude schoenendozen weer mooie opbergdozen via wonen&co

project 4: een slinger

Wij worden allebei heel blij van deze eenvoudige slinger. We gaan een chiffon-stof in de goede kleur uitkiezen en samen eens een middagje deze lekker verscheuren. Dat wordt vast superleuk!

meidenkamer

een stoffen slinger van reepjes stof via moore-style

project 5: een lampenkap

Boven het buro hebben we nog een leuke lamp nodig. We hebben nog een mooie oude lampenkap liggen en ik denk dat we deze mooi als basis kunnen gebruiken. Deze zal in dezelfde stijl als de dozen worden en daarvoor gaan we ook de stoffen van dapper gebruiken.

meidenkamer

een lampenkap om te maken via vt wonen

We gaan een grote bestelling plaatsen bij de site van nnstoffen…. Tja, moeten ze maar niet zo’n leuke collectie hebben!
Zoek je nog meer inspiratie om woonaccessoires met stof te maken… Kijk dan eens op mijn pinterestbord textiel voor ideetjes!

Show Comments

4 Comments

  1. Nikki -BolletjesKleed 8 juni 2015
    • Petra 8 juni 2015
  2. Nina de Ruiter 10 juni 2015

Leave a Reply