Spiegels als decoratie in je interieur

In elk huis hangt er wel een spiegel. Het is een praktisch voorwerp wat tegenwoordig eigenlijk onmisbaar is. Je gebruikt het tijdens het opmaken, als je je haren in model brengt en om je outfit te checken. Toch kun je een spiegel ook gebruiken als stijlvolle decoratie in je interieur. Hoe? Wij laten het zien in dit artikel!

Badkamerspiegel met verlichting

Een badkamer is niet compleet zonder spiegel. Maak er een echte eyecatcher van door er verlichting achter te plaatsen. Dit kun je eenvoudig zelf doen met LED strips of buizen. Heb je geen zin om te klussen? Dan zijn dit soort spiegels ook kant-en-klaar te koop. Kies voor helder wit licht voor het beste resultaat.

Ronde spiegel in Scandinavische stijl

De ronde spiegels zijn de laatste tijd erg populair. De vorm past bij elke interieurstijl en is geschikt voor elke ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een ronde spiegel met een lijst van hout. Dit staat heel mooi bij een Scandinavisch interieur. Hang het op met een stevig stuk touw of een ketting voor een stoere touch.

Stijlvolle spiegel in de gang

Een kale gang of hal kun je eenvoudig opvrolijken met een spiegel. Het is meteen een handige plek op je kapsel te checken voordat je de deur uit gaat. Kies voor een stijlvolle spiegel met een originele twist. Het bovenstaande voorbeeld is opvallend, maar nog steeds elegant. Gouden of koperkleurige decoratie brengt daarnaast meer warmte in de ruimte. Laat dit materiaal ook terugkomen in andere accessoires om een mooi geheel te vormen.

Moderne zeshoekige spiegel

Een minimalistische hangende spiegel met zes hoeken is perfect voor een modern interieur. De simpele en strakke vormen hebben verder geen tierelantijntjes nodig. Hang het spiegeltje boven een dressoir, op de muur naast een aantal prints of combineer het met andere woonaccessoires in een nisje. Voor een groter contrast en stoerdere uitstraling kun je ook kiezen voor een spiegel met zwarte omlijning.

Spiegels als kunstwerk

Je kunt spiegels ook inzetten als een waar kunstwerk. Bedenk zelf een bijzonder patroon of laat je inspireren op het internet. Vaak kun je dit soort speelse creaties gewoon kopen in de winkel. Leuk voor in de slaapkamer, maar ook voor in de woonkamer.

Grote staande spiegel

Echte fashionistas kunnen niet zonder een grote staande spiegel. Je kunt je complete outfit van top tot teen bekijken. Koop er eentje met een houten lijst voor een natuurlijke bohemian look. Of koop een spiegel zonder lijst die op een standaard staat. Dit heeft juist een minimalistische uitstraling wat overal bij past.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply