41

5 inspiratietips voor je woonkamer

Is de woonkamer aan vernieuwing toe? Heb je zin in een make-over of geef je de woonkamer liever een touch-up? Van een passend vloerkleed tot het kiezen van een nieuwe bank of het aanpakken van de woonkamerwand: maak van de woonkamer een heerlijke, ontspannen ruimte!

Televisie kijken nog plezieriger

De woonkamer is vaak een ruimte waar ontspanning centraal staat. Er wordt televisie gekeken, gezellig gekletst, spelletjes gespeeld of een boek gelezen. Om die ontspanning te bevorderen, vormen de juiste meubels een must. Bijvoorbeeld een tv-meubel waardoor je op de juiste hoogte vanaf de bank televisie kunt kijken. Door van tv-meubel te wisselen (eentje die écht bij jouw wensen past en die al langer op de wishlist staat) word je nog blijer tijdens het kijken! Een goede verbinding mag natuurlijk ook niet ontbreken in de woonkamer, bijvoorbeeld dankzij het Alles in 1 van Telfort pakket. Op deze manier kan je de stabiele internetverbinding gebruiken en genieten van haarscherp beeld op de tv. Lekker relaxen op de bank, kop thee erbij en het ontspannen kan beginnen. Zo maak je met nog meer plezier gebruik van internet en tv. Geniet ervan!

Een passend vloerkleed

Vloerkleden heb je in allerlei vormen, maten en afmetingen. Van grote vloerkleden met een simpele kleur tot aan ronde kleden met patronen; een vloerkleed heeft invloed op de sfeer van de ruimte. Het maakt de uitstraling warmer, maar ook zachter. Vloerkleden kunnen goed worden gecombineerd met de woonstijl die er al gehanteerd wordt, waardoor de woonkamer toch een andere uitstraling krijgt zonder allerlei drastische veranderingen door te voeren. Bovendien hoeft een vloerkleed geen kostbare investering te zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Marktplaats of in de kringloopwinkel voor een eyecatcher naar wens.

De keuze van de bank

Er zijn véél banken waar je uit kunt kiezen. Is jouw woonkamer toe aan een nieuw bankstel? Laat je adviseren of teken zelf de woonkamer uit. Zo zie je welke ruimte er ontstaat of juist komt te vervallen wanneer je de droombank zal plaatsen. Ook de tint is bepalend voor de sfeer in de ruimte, net als de keuze van het materiaal. Creëer een eenheid met de bank of juist een prachtig contrast met de overige meubels en items in de woonkamer.

De woonkamerwand

In de woonkamer kan de sfeer van de interieurstijl niet alleen worden doorgevoerd in de meubels, maar ook in de woonaccessoires. Denk daarbij aan mooie posters, fotolijsten of boekenplanken. Ook een wandklok kan erg stijlvol staan. Zin in een leuke verandering? Geef de woonkamerwand een gezellige kleur. Stap uit de comfortzone en voorzie de wand van een opvallende tint of kies voor natuurlijke aardekleuren. De woonkamerwand kan een groot verschil maken wanneer je deze schildert in de kleur van jouw dromen. Tip: kies altijd een verftint lichter wanneer je deze daadwerkelijk koopt. Op de muur pakt het vaak iets donkerder uit.

Ben je een plantaholic?

Sfeer in de woonkamer creëer je met tinten, meubels en woonaccessoires. Ook planten vormen sfeervolle decoratie die een ruimte mooi kunnen aankleden. Heb je groene vingers? Dan is het assortiment aan planten extra groot en kan je los in het tuincentrum. Of koop wat stekjes zodat je de planten zelf kunt laten groeien. Minder handig met planten? Dan kan een vetplant of cactus de ruimte ook goed aankleden. Deze hebben relatief minder verzorging nodig, waardoor de kans op een goede afloop aanzienlijk wordt vergroot. Zet in je telefoon of agenda een reminder wanneer je de planten water moet geven, zodat je het niet vergeet.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply