9

Slimme opbergruimte in de badkamer: tips en inspiratie

Een opgeruimde badkamer oogt een stuk luxer en draagt bij aan een ontspannen sfeer. Helaas is het niet altijd makkelijk om de ruimte netjes te houden. Zeker als je een kleine badkamer hebt met weinig opbergplekken. In dit artikel delen we tips en inspiratie voor slimme opbergruimte. De opbergoplossingen zijn praktisch, ruimtebesparend en zelfs erg stijlvol. Daarnaast zorgt het ervoor dat je jouw dagelijkse routine nog fijner kunt uitvoeren en spullen veel sneller kunt terugvinden. Kortom: slimme opbergruimte biedt allerlei voordelen!

1. Maak gebruik van organizers

Vrijwel iedereen heeft een kastje onder de wastafel staan. Toch wordt er niet altijd optimaal gebruik gemaakt van deze handige opbergruimte. Producten worden er gewoon in gegooid en alles ligt door elkaar. Dit maakt het lastig om items snel terug te vinden. Het overzicht is helemaal weg! Los dit probleem eenvoudig op met organizers. Dit kunnen ladeverdelers zijn of losse bakjes. Het belangrijkste is dat je (kleine) losse spullen netjes bij elkaar kunt leggen. Sorteer alles op categorie en maak een logische indeling. Op de afbeelding bovenaan dit artikel zie je hier een perfect voorbeeld van.

Lees ook ons artikel ‘Badkamer opruimen en organiseren: 5 tips

2. Koop een hoog wandrek

Als je met een badkamermeubel onder de wastafel nog steeds opbergruimte tekort komt, is het verstandig om een hoog wandrek aan te schaffen. Een ladderkast die schuin toeloopt is een goede optie. Je kunt er veel handdoeken op kwijt, maar er is ook nog voldoende ruimte voor andere verzorgingsproducten. Leg de items niet los op de planken, maar gebruik bakjes, manden of speciale organizers (bijvoorbeeld een roterende display voor make-up).

3. Hang opbergers aan de wand

Als er geen ruimte is voor een extra kast of groot wandrek, kun je slim gebruik maken van de muren in de badkamer. Er zijn genoeg opbergers verkrijgbaar die je kunt ophangen aan de wand, deur of boven het toilet. Er zijn zelfs uitklapbare toilettassen met een ophanghaak verkrijgbaar. Deze kun je eenvoudig ophangen en weer dichtklappen als je op reis gaat.

4. Benut de hoeken optimaal

Vergeet niet om de hoeken van de badkamer optimaal te benutten. Er zijn speciale hoekkasten, rekjes en hoekplanken voor verkrijgbaar. Voornamelijk in kleine badkamers zijn deze extra opbergmogelijkheden belangrijk.

5. Ga voor een spiegelkast

Voor kleine verzorgingsproducten en medicijnen komt een spiegelkast goed van pas. Dit is een compacte badkamerspiegel met opbergruimte. Er zijn veel verschillende designs verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met geïntegreerde verlichting, met luxe spiegelverwarming of een trendy rond design.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply