28

Schuurtje in de tuin bouwen: 5 tips

Misschien moet je de gereedschappen ergens kwijt of wil je een schuur om lekker aan je fiets of motor te kunnen klussen. Wat de reden ook is: een schuurtje in de tuin kan ontzettend handig zijn! Maar het kopen van een nieuwe schuur kan best wel wat kosten. Gelukkig kun je het ook gewoon zelf doen: en wel met deze tips!

1. Het budget bepalen

Kijk eerst eens even hoeveel budget je tot beschikking hebt om dit schuurtje te bouwen. Afhankelijk van het budget zul je natuurlijk je bouwmaterialen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een solide dak met dakpannen gaan, maar ook een mooie golfplaat kan perfect dienstdoen als dak én daarnaast minder van je budget vragen. Probeer je budget wat ruimer in te schatten zodat je altijd de mogelijkheid hebt om kleine aanpassingen te maken, maar zorgt ervoor dat je er niet door in de financiële problemen komt. Ben realistisch!

2. De vergunningen

Wanneer je een budget bepaald hebt, heb je waarschijnlijk wel een idee van hoe groot en hoog jouw schuurtje gaat worden. Kijk dan ook meteen even of je vergunningen nodig hebt om dit bouwwerk te plaatsen en zo ja, welke vergunningen dit zijn. Er zijn veel regels op het gebied van bouwprojecten zoals een schuur en alles hangt af van de situatie (bouw je bijvoorbeeld aan de weg, of in je achtertuin?). Heb je een vergunning nodig? Vraag deze dan op tijd aan: het kan namelijk best wat tijd in beslag nemen!

3. Bepaal de specifieke afmetingen

Bepaal de specifieke afmetingen

Nu dat je een budget bepaald hebt en de eventuele vergunningen binnen zijn, is het tijd om wat specifieker te gaan kijken. Wat worden de daadwerkelijke afmetingen van je schuur? Markeer het gebied op de locatie zodat je goed kunt zien of je voldoende ruimte zult hebben. Kijk ook naar het doel van de schuur: moet je fiets of motor erin passen, of is een kleine opslag voor gereedschap genoeg?

4. De tekening maken

Op basis van alle bovenstaande informatie maak je een tekening, en schrijf je de benodigde afmetingen van de verschillende materialen op. Bewaar dit lijstje goed: je gaat het op een later punt namelijk nodig hebben bij de bouwmarkt!

5. Aan de slag!

Nu dat al het voorwerk geregeld is kun je aan de slag. Koop je materialen in, laat dingen waar mogelijk vast in de bouwmarkt op maat zagen, en werk stapje voor stapje aan het bouwen van je schuurtje. Plan hier voldoende tijd voor vrij zodat je er lekker ontspannen aan kunt werken. Veel plezier!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply