18

Badkamer opruimen en organiseren: 5 tips

Een opgeruimde badkamer ziet er stijlvol en aantrekkelijk uit. Maar nog belangrijker is dat het zorgt voor overzicht. In een goed georganiseerde badkamer kun je spullen veel sneller terugvinden én ben je minder tijd kwijt aan het schoonmaken. Klinkt goed, toch? Als jouw badkamer nog niet helemaal op orde is, is dit het perfecte moment om er eindelijk iets aan te veranderen. Wij helpen je op weg met 5 praktische tips voor het organiseren en opruimen van de badkamer. Alvast veel succes!

Tip 1. Houd de wastafel zo leeg mogelijk

Veel wastafels staan op een werkblad of hebben een brede rand waar je allerlei spullen op kwijt kunt. Het lijkt natuurlijk ideaal om alles binnen handbereik te hebben, maar een overvolle wastafel zorgt ook voor een hele chaotische look. Noem het in veel gevallen gerust een flinke bende. Probeer dit te voorkomen door de wastafel (en de ruimte eromheen) zo leeg mogelijk te houden. Enkel een tandenborstel en tandpasta zou voldoende moeten zijn. Andere verzorgingsproducten horen thuis in een kast, lade of opberger.

Tip 2. Sorteer alle spullen

Omdat je zo veel mogelijk spullen uit het zicht gaat opbergen, moet je de producten in de badkamer indelen en sorteren. Zo kun je de verzorgingsproducten toch super snel terugvinden, zonder dat alles op de wastafel staat. Leg alle make-up spullen bij elkaar, verzamel de shampoos en berg de haarproducten samen op.

Tip 3. Creëer vakjes met ladeverdelers

Een badkamer lade organiseren wordt een stuk makkelijker wanneer je gebruik maakt van ladeverdelers. Dit zijn tussenschotjes waarmee je vakjes kunt creëren. Op de onderstaande afbeelding zie je hier een mooi voorbeeld van.

Tip 4. Maak gebruik van potjes, opbergboxen en manden

Kijk ook kritisch naar de rest van de badkamerindeling en de rondslingerende producten. Alles oogt meteen een stuk netter als je gebruik maakt van potten, opbergboxen en mandjes. Zo kun je een open badkamerkast organiseren met netjes opgevouwen handdoeken op de bovenste planken en twee grote opbergdozen op de onderste planken.

Tip 5. Zet alleen noodzakelijke producten in de douche

De douchecabine is geen opslagruimte. Zet dus alleen producten in de douche die je echt dagelijks gebruikt. Wil je het helemaal goed aanpakken? Giet alle shampoo dan over in een set van stijlvolle hervulbare shampoo flessen of zeepdispensers. Dit ziet er heel luxe en rustgevend uit!

Hoe maak je de badkamer schoon?

Hoe beter alle badkamerspullen zijn opgeruimd, hoe gemakkelijker je de badkamer kunt schoonmaken. Je hoeft minder spullen te verplaatsen om met een stofdoek over de kastjes heen te gaan. Dat scheelt je een hoop tijd! Wil je meer lezen over het schoonmaken van je badkamer? Lees dan dit artikel met poets tips.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply