14

Huis opknappen? Zo voer je bouwafval eenvoudig af

Is het al een aantal jaar geleden dat je iets aan jouw woning gedaan hebt? Dan is deze inmiddels misschien behoorlijk verouderd. Reden genoeg om jouw huis op te knappen. Bij zo’n verbouwing komt vaak flink wat afval vrij. Je kunt dit telkens met een aanhanger naar de vuilstort brengen, maar dit kost je veel tijd en moeite. Gelukkig kun jij het jezelf een stuk makkelijker maken. Benieuwd hoe je dit doet? In deze tekst vertellen wij je hoe je bouwafval eenvoudig afvoert.

Huur een afvalcontainer

Wil je in één keer een grote hoeveelheid afval afvoeren? Dan kun je het beste een afvalcontainer huren. Het grote voordeel van zo’n container is dat je er veel afval in kwijt kunt. Hierdoor hoef je niet om de haverklap naar de dichtstbijzijnde vuilstort te rijden. Afvalcontainers zijn er overigens in verschillende afmetingen. Hierdoor is er voor iedere klus wel een geschikte container te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een afvalcontainer met een inhoud van 3 kubieke meter huren, maar er zijn ook (veel) grotere containers. Wanneer je verwacht dat er veel afval vrijkomt, huur je een afvalcontainer met een inhoud van 40 kubieke meter. Andere mogelijkheden zijn: 4, 6, 10, 15 en 30 m3.

Kies de juiste container

Kies de juiste container

Wie een container wil huren, moet niet alleen nadenken over de inhoud. Je moet ook een container kiezen die geschikt is voor het afval dat je af wilt voeren. Je mag namelijk niet maar zo alle afval in iedere willekeurige container gooien. Reden genoeg om je goed te verdiepen in de containers die je allemaal kunt huren. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder op een rijtje welke containers je kunt huren en voor welke afvalsoorten ze geschikt zijn.

– Bouwafval/grofvuil: Grofvuil (huisraad), bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic, hout, isolatiemateriaal (maximaal 10 procent), gips en gasbeton (maximaal 10 procent) en vloerbedekking, zeil, pvc en vinyl (maximaal 15 procent).
– Puin:
Keramische producten (wasbakken, toiletpotten), harde steensoorten (klinkers, betonpuin, dakpannen), tegels (grind- en stoeptegels), wand- en vloertegels, gewapend beton, zand/grond (maximaal 5 procent).
– Hout:
Hardboard en zachtboard, spaanplaat, mdf, houten meubels (vrij van overige afvalstromen), beschilderd hout, kozijnen en deuren (vrij van glas) en hout met scharnieren en/of spijkers.
– Groenafval:
Snoei- en tuinafval, takken en struiken (zonder kluit), onkruid, bladeren en gras zonder grond (maximaal 20 procent).
– Grond:
Visueel schone grond, graszoden, zand en tuinaarde.
– Dakafval:
Dakleer (teerhoudend en bitumineus), dakgrind, aanklevend materiaal (isolatie), zand (maximaal 10 procent) en hout en overig afval (maximaal 50 procent).

Huur een afvalcontainer online

Wil je een bouwafval container huren? Bepaal dan hoe groot de container moet zijn en huur er direct eentje. Hier hoef je de deur niet voor uit, want je kunt online een afvalcontainer huren. Je vult jouw gegevens in en geeft door wanneer je wilt dat hij geleverd wordt. Heb je op korte termijn een container nodig? Geen probleem, want afvalcontainers worden vaak binnen 24 uur geleverd. Hierdoor kun je altijd snel beginnen met het opknappen van jouw huis.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply