Platenspelers en lp’s als decoratie in je interieur

Vintage maakt een comeback in het interieur. Je ziet het terug in kleurenschema’s, in de meubels, in verschillende materialen en in subtiele woonaccessoires. Een ‘ouderwetse’ platenspeler is bijvoorbeeld een hele populaire accessoire op dit moment. Ook kun je de lp’s die je hierbij nodig hebt gebruiken als originele decoratie. Hoe? Bekijk de inspiratiebeelden hieronder!

Kast voor platenspeler in de woonkamer

Met een platenspeler in huis creëer je een hele knusse sfeer. Het brengt de ouderwetse gezelligheid helemaal naar boven! Je kunt een platenspeler ophangen met een speciaal systeem of het simpelweg op een kastje neerzetten. Dit is erg leuk voor in de woonkamer. Zet alle platen op een nette manier in de kast zodat het tegelijkertijd functioneert als decoratie.

Platenspeler tafel en lp’s aan de muur

Een platenspeler is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. De kleur en het materiaal kun je dus eenvoudig aanpassen aan je interieur. Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat er toch is gekozen voor de typische vintage look. Er wordt gewerkt met veel hout, groentinten en oranje accenten. De platenspeler en de lp’s aan de muur passen hier perfect bij.

Retro platenspeler decoratie

Met een lp in huis kun je ook een hele chique retro sfeer creëren. Koop een mooie standaard voor al je langspeelplaten en ga op zoek naar een unieke platenspeler. Dit is een echte blikvanger voor in je interieur. Zet de items op een vintage kast en maak het plaatje compleet met een luxe retro stoel.

Meubel voor platenspeler in de slaapkamer

Begin de zondagochtend ontspannen met je favoriete muziek op de achtergrond. Een platenspeler is zeker goed op zijn plek in de slaapkamer. Koop een extra breed nachtkastje of een ander meubel met genoeg opbergruimte. Hier kun je je favoriete lp’s in bewaren. Zet er ook een leuk plantje bij en vergeet niet om een bijpassende lamp aan te schaffen.

Lp platenspeler in je thuiskantoor

In een thuiskantoor hoeft het echt niet alleen maar te draaien om je werk. Je moet er ook elementen van ontspanning in verwerken. Heb je even geen inspiratie of ben je gewoon je concentratie helemaal kwijt? Zet dan een lekker muziekje op. Daarna kun je er zeker weer tegenaan! Tip: Koop een platenspeler op pootjes zodat het geen ruimte op je bureau inneemt.

Muur met langspeelplaten

Duik eens een kringloopwinkel in op zoek naar oude langspeelplaten. Vaak worden er genoeg lp’s verkocht voor een hele kleine prijs. Deze kun je allemaal aan de muur bevestigen voor een heel gaaf effect!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply