Warm met een vleugje retro: okergeel in huis

Al eerder hadden we het over een retro interieur in een modern jasje. In die inspiratiebeelden kwam de kleur geel regelmatig naar voren. En dan hebben we het vooral over de warme tinten. We vonden het dus de moeite waard om hier extra aandacht aan te besteden! Vandaag delen we 5 mooie voorbeelden hoe je okergeel en mosterdgeel in huis kunt gebruiken.

1. Okergele stoel in Scandinavisch interieur

Geef een licht Scandinavisch interieur een warme uitstraling door okergeel toe te voegen. Deze stoel met vintage look is een hele goede optie! Zet er ook een retro bijzettafeltje en dressoir bij om een mooi geheel te vormen. Ga voor meubels van een lichte houtsoort zodat het interieur nog steeds fris oogt.

2. Woonkamer met okergele woonaccessoires en meubels

Het is eigenlijk altijd een goed idee om okergele accessoires in huis te zetten. Welke interieurstijl je ook hebt! De bovenstaande woonkamer is bijvoorbeeld een mix van Scandinavisch, bohemian en een vleugje retro door het kleurgebruik. De verschillende luxe materialen geven de ruimte bovendien een chique touch. Het zijn allemaal verschillende elementen en toch is het totaalplaatje niet chaotisch. Het geheim? Een neutrale witte basis met een stijlvolle visgraatvloer.

3. Donkere slaapkamer met okergele woondecoratie

Donkere slaapkamers zijn stoer en mysterieus. Als je dan toch nog een beetje warmte mist, kun je hier eenvoudig okergele meubels of decoratie aan toevoegen. Op de bovenstaande foto zie je dat de kleur van de stoel terugkomt in de moderne kunstwerken aan de muur. Het is belangrijk om losse items op deze manier met elkaar te verbinden.

4. Mosterdgeel interieur met opvallende muur

Heb jij helemaal genoeg van je saaie beige interieur? Wil je eens flink uit je comfortzone stappen? Schilder dan één muur in een opvallende gele kleur met warme ondertoon. Hiermee laat je de rest van de woonkamer er ook meer uitknallen. Laat alles helemaal samenkomen met mosterdgele of geelgouden accessoires. Groene kamerplanten passen trouwens ook erg mooi bij dit kleurenpalet!

5. Okergele stoel in de eetkamer

Ga je toch liever voor een subtiele verandering in je woning? Dan kun je het ook rustig aanpakken met een kleine kleurrijke aanpassing. Verwissel eens een witte stoel van de eetkamer voor een okergele variant en kijk of het je aanspreekt. Als je eenmaal bent gewend aan de warme kleur, kun je het ook op andere plekken in je interieur laten terugkomen. Denk niet alleen aan de eetkamer en woonkamer, maar ook aan de kinderkamer en studeerkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply