40

5 tips & ideeën voor een vintage interieur

Een vintage interieur is heel populair op dit moment! En wie denkt dat je de hele kamer vol moet stoppen met oude meuk, die heeft het mis. De vintage stijl is namelijk op allerlei manieren te verwerken in je huis. Van een klassieke basis tot minimalistisch en modern. Hoe je dat doet? Wij delen een aantal tips en ideeën!

  1. Kies je stijl

Iedereen kan vintage elementen toevoegen aan zijn interieur. Kies daarom een basis stijl die goed bij je past. Hou je van een Scandinavische look? Laat dan de meeste kleuren licht en eenvoudig in je huis. Ben je gek op een stoer industrieel interieur? Dit is ook perfect te combineren met de vintage vibe. (En een hele grote trend!) Hou je wel van tierelantijntjes en opvallende decoratie? Dan kun je helemaal los gaan met de vintage elementen.

  1. Kleine decoratie of grote meubels

Wanneer je een trend hebt gevonden die goed bij je stijl past, kun je de vintage sfeer toevoegen. Afhankelijk van je smaak kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Bij een industrieel interieur is het bijvoorbeeld mooi om de grote lijnen strak en clean te houden. Voeg een paar echte eyecatchers toe om de ‘ouderwetse’ sfeer te creëren. Denk hierbij aan vintage vloerkleden, een grote lamp of een houten bureau met authentieke details. Bij een uitgesproken klassieke woonkamer kun je ook grote meubels in de vintage stijl aanschaffen. Van een robuuste fauteuil tot een complete eethoek.

Vloerkleden 2

  1. Vintage, tweedehands of nieuw

Officieel zijn items pas vintage als ze meer dan 30 jaar oud zijn. Vaak geven de gebruikssporen het een beetje extra charme. Natuurlijk hoef je niet alleen maar oude spullen te kopen. Je kunt ook de leukste items tweedehands scoren in een kringloopwinkel of juist helemaal nieuw aanschaffen. Door de populariteit zijn er heel veel vintage kastjes en woonaccessoires nagemaakt en in een modern jasje gestoken. Er is dus genoeg keuze!

  1. Persoonlijke touch

Items met een persoonlijke en leuke herinnering maken je kamer helemaal af. Wie weet kom je tijdens je vakantie wat geweldigs tegen op een rommelmarkt. Dan kun je het product niet alleen een nieuw leven geven in je eigen huis, maar zit er ook nog eens een verhaal achter! Nu moet je alleen nog bedenken hoe je de spullen in de auto gaat krijgen…

Vloerkeed 

  1. Het kleurgebruik

De laatste tip is om niet je kleurenpalet te vergeten. Tijdens het vintage shoppen kun je heel veel leuke meubels en accessoires tegenkomen, maar let hierbij altijd op het kleurgebruik. Past de okergele bank eigenlijk wel bij de rest van je zithoek? En staat een rood kleed wel mooi bij het behang? Door dit te checken voorkom je dat het eindresultaat rommelig oogt.

Wat vind jij van een vintage interieur?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply