Je thuiskantoor gezellig inrichten

Werk je vanuit huis? Of heb je een plek nodig om je hobby uit te oefenen? Dan is het de hoogste tijd om een home office in te richten! In een thuiskantoor kun je je helemaal focussen op je werk. Je hebt alle spullen bij de hand en er is genoeg opbergruimte. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat dit kantoor ook sfeervol aanvoelt? Wij geven een aantal tips om je thuiskantoor gezellig in te richten.

Goede verlichting

In een kantoor mag goede verlichting absoluut niet ontbreken. Zeker ’s avonds of tijdens de donkere maanden is functionele verlichting essentieel. Je moet tenslotte goed kunnen zien waar je mee bezig bent. Daarnaast is verlichting heel bepalend voor de sfeer. Kies een lamp die niet alleen praktisch is, maar ook heel stijlvol. Zorg ervoor dat de kleur en look van de verlichting mooi aansluit bij de rest van de ruimte.

Persoonlijke stijl

In een kil en onpersoonlijk kantoor kan niemand fijn werken. Je moet ervoor zorgen dat het plekje echt als thuis voelt. Verwerk een aantal persoonlijke accessoires in het interieur en laat je favoriete woonstijl duidelijk terugkomen.

Speelse kleuraccenten

Met een kleuraccent geef je het thuiskantoor een speelse twist. Dit kan een frisse kleur zijn als geel, maar ook een subtielere tint als roze of blauw. Koop bijvoorbeeld een nieuwe bureaustoel met opvallende bekleding. Dat is eens iets anders dan simpel zwart! Let er wel op dat de stoel comfortabel zit. Probeer verschillende bureaustoelen uit en kijk wat het beste bij jouw lichaam past. Hiermee kun je vaak nek- en rugklachten voorkomen.

Planten of bloemen

Een lege ruimte kun je eenvoudig opfleuren met een paar planten. Vooral grote kamerplanten zijn een goede aankoop. Deze gaan lang mee en zijn heel populair op dit moment. Voor wat meer kleur kun je ook elke week verse bloemen kopen of laten bezorgen.

Natuurlijke materialen

Een gezellig kantoor hoeft niet te betekenen dat het volgepropt is met accessoires. Soms zijn een paar simpele meubels al genoeg. Vooral bureaus, tafels en kasten van een natuurlijk materiaal geven meteen meer sfeer aan de kamer. Kijk maar naar de bovenstaande afbeelding.

Inspirerende muurdecoratie

Vergeet niet om de lege muur te versieren met decoratie. Dit kun je helemaal aanpassen aan je eigen stijl. Hang één print aan de wand of pak helemaal uit met een fotowand. Zolang het jou maar inspireert.

Sfeervol vloerkleed

Een vloerkleed kan veel doen voor de sfeer. Ga je voor een opvallende print of kies je liever voor een zachte kleur? Je kunt het zo opvallend maken als je zelf wilt.

Mooie kast

In een thuiskantoor heb je veel opbergruimte nodig. Zorg er dan in ieder geval voor dat deze kast ook een mooi design heeft. Een zwarte stellingkast is bijvoorbeeld perfect voor een stoere look en een lichte houten kast past goed bij een Scandinavisch interieur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply