47

7x Gezonde kamerplanten

Gezond leven begint met een gezonde woonomgeving. Door planten met unieke kwaliteiten in huis te nemen, draag jij op een gemakkelijke manier bij aan een gezonde woning. Niet alleen dragen deze planten bij aan de gezondheid, ze zijn ook nog eens zeer geschikt om een ruimte leuk te decoreren. Daarbij helpen planten in huis ook nog eens bij het creëren van een goede, positieve energie!

 1. Varen

  Varens, we kennen ze allemaal. Je ziet er gegarandeerd tientallen voorbij komen tijdens een boswandeling. De varen is dan ook een gemakkelijke plant om te houden. Geef de varen een plekje met niet al teveel zon en geef hem regelmatig water. Varens zijn ook hartstikke leuke planten om met een leuk hangmandje aan het plafond te hangen. De varen verwijdert schimmels uit de lucht en is een hele goede luchtbevochtiger.

  7x Gezonde kamerplanten

 2. Klimop

  De klimop is er nog zo een. Hij heeft weinig zon nodig, hangt super leuk aan het plafond, of je laat hem lekker over de boekenkast heen ‘klimmen’. De klimop haalt allergene stoffen, schimmels en dierlijke uitwerpselen uit de lucht. De ideale lucht zuiveraar dus.

 3. Aloe Vera

  De Aloe Vera is een van de gemakkelijkste planten in huis. Ze heeft veel zon nodig, maar je hebt er verder bijna geen omkijken naar. De Aloe Vera groeit snel en zuivert de lucht van chemicaliën zoals we in schoonmaakmiddelen vinden. Daarbij helpt het vocht van de plant als eerste hulp bij brandwonden!

  7x Gezonde kamerplanten

 4. Goudpalm

  De Goudpalm is net als de Varen een goede luchtbevochtiger. Ideaal wanneer de koude wintermaanden voor een droge lucht in huis zorgen. De Goudpalm houdt van licht, maar staat liever niet in de directe zon. Net als de Varen moet de potgrond nat gehouden worden en geniet hij van een lekkere sproeibeurt op zijn tijd.

 5. Indische Rubberboom

  Je hebt geen omkijken naar de Indische Rubberboom. De plant doet het zelfs goed op plaatsen met weinig licht of weinig warmte. Ook deze plant is een goede aanvulling om de lucht te zuiveren.

 6. Dracaena

  Je ziet ze wel eens staan bij de Albert Heijn; kleine Dracaena plantjes. Nu zijn de plantjes niet alleen gemakkelijk aan te kopen, ze zijn ook nog eens vrij gemakkelijk in verzorging. Geef de Dracaena een plekje in de zon en een gelukkige plant kan wel enkele meters hoog worden!

  7x Gezonde kamerplanten

 7. Vrouwentongen

  Waar de meeste planten overdag hun werk doen, doet de Vrouwentong het ’s nachts. Daarbij doet de plant het ook goed op een schaduwrijke plek: ideaal voor in de slaapkamer dus.

Wat is jouw favoriete kamerplant?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply