39

Je badkamer feng shui maken

Feng shui is een filosofie over hoe vormgeving en inrichting invloed kunnen hebben op het geluk van de mens. Het gaat om de juiste balans en positieve energiestromen. Je kunt dit toepassen in de slaapkamer of woonkamer, maar ook in de badkamer. Hoe? Dat leggen we je graag uit in dit artikel!

Denk na over de plaatsing

Bij Feng shui is de plaatsing van een object of de locatie van een kamer heel belangrijk. Bij een badkamer is het toilet een hele grote factor. Het gaat hierbij om het kompaspunt. Zo wordt er gezegd dat een zuidwestelijke richting te maken heeft met voeding en de buik. Mocht je er niet zo diep op in willen gaan, kun je ook aan de praktische plaatsing denken. Overal moet namelijk genoeg bewegingsruimte zijn en het geheel moet luchtig ogen.

Zorg voor genoeg licht

In een badkamer moet genoeg licht binnenkomen. En dan bij voorkeur veel daglicht door ramen of een lichtkoepel. De hele ruimte moet gevuld worden met een heldere zee van licht. Als dit niet mogelijk is, kun je een aantal goede lampen plaatsen. Kies badkamerverlichting met wit, maar niet al te fel licht. Een daglichtlamp is een goede keuze!

Gebruik natuurlijke materialen

Voeg natuurlijke materialen toe aan je interieur. Badkamermeubels van hout brengen bijvoorbeeld veel sfeer aan de ruimte. Het ziet er rustgevend en luxe uit. Precies de uitstraling die je wilt creëren! Je kunt het ook toepassen met houten planken aan de muur of kleine accessoires van natuurlijke materialen.

Kies voor neutrale kleuren

De natuurlijke materialen gaan ook het beste samen met neutrale kleuren. Kies daarom voor een rustig kleurenpalet in je badkamer. Dit kan een frisse witte muur zijn, maar ook een ruimte vol met bruintinten. Het gaat erom dat de kleur niet te fel en schreeuwerig is. Ook pasteltinten zouden hierbij prima werken. Combineer niet te veel verschillende kleuren met elkaar, maar houd het juist zo simpel mogelijk.

Houd het overzichtelijk

Een Feng shui badkamer moet er overzichtelijk uitzien. Geen rommel en niet te veel onnodige poespas. Zorg er daarom voor dat er genoeg opbergruimte is. Koop een paar grote kasten waar je veel spullen in kwijt kunt. Zet alleen de noodzakelijke dingen op de wastafel of in het zicht. Je mag wel een aantal accessoires neerzetten, maar deze moeten dan wel echt iets toevoegen aan de ruimte. Bijvoorbeeld een mooie plant of een chique badmat van een natuurlijk materiaal.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply