DIY: Zelf een kaart maken voor Complimentendag

Vandaag, 1 maart, is het Nationale Complimentendag! Heb jij hier al eens eerder over gehoord? Sinds 2003 is deze dag in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor het geven van complimenten. Het is zoiets simpels, maar toch wordt het nog vaak vergeten. Probeer er vandaag bewust aan te denken én het uit te voeren. Met een eenvoudig compliment kun je iemand helemaal opvrolijken. En daar wordt toch iedereen blij van? Een lieve boodschap kun je natuurlijk ook op papier zetten. In dit DIY artikel laten we daarom zien hoe je zelf een leuke kaart kunt knutselen voor Complimentendag!

Kaart voor Nationale Complimentendag zelf maken: wat heb je nodig?

Bij een vriendelijk gebaar denk je al snel aan een bosje bloemen. Dit nemen we dus als thema voor de complimenten kaart. Het is heel eenvoudig om te maken en het resultaat is superleuk. Om deze kaart te knutselen heb je de volgende spullen nodig:

  • Gekleurd papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Pen/stift
  • Versiering (zoals kleine bloemetjes of bijen)

Stap 1: Maak een potje voor de bloemen

Knip een vierkant uit bruin papier en vouw hier een waaier van. Deze ga je gebruiken als pot voor de bloemen. Plak het met lijm vast aan de basis van de kaart. Het is slim om hier stevig papier voor de gebruiken. Natuurlijk kun je alle kleuren van de complimenten kaart helemaal zelf bepalen!  

Stap 2: Maak de bladeren

Knip kleine bladeren uit verschillende tinten groen papier. Door de verschillende kleuren wordt het eindresultaat namelijk nog mooier! Plak deze bladeren vast met lijm en zorg ervoor dat het lijkt alsof ze uit het potje komen.

Stap 3: Maak de bloemen

Vervolgens pak je gekleurd papier (rood en oranje) om de bloemen mee te maken. Je kunt kleine bloemetjes tekenen en deze heel precies uitknippen, maar het kan ook een stuk makkelijker. Voor deze snelle Do It Yourself maken we kleine propjes van papier. Dit geeft ook het effect van kleine bloemen!

Stap 4: Voeg de versiering toe

Geef de kaart een vrolijke touch met je favoriete versiering. Je kunt helemaal los gaan met glitters, zachte bolletjes, kralen of andere decoratie. Hier is gekozen voor kleine bijen als toevoeging.

Stap 5: Schrijf een compliment op de kaart

Tot slot schrijf je een mooi en persoonlijk compliment op de kaart. Daar draait het tenslotte allemaal om! We weten zeker dat iemand een grote glimlach op z’n gezicht zal krijgen bij het zien van deze kaart.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply