Pimp je interieur met decoratie bladeren

Dat planten geweldige woonaccessoires zijn, is natuurlijk geen verrassing. Maar wist je dat je ook alleen de bladeren van deze decoratieve planten kunt gebruiken in je interieur? Bijvoorbeeld als sfeervolle toevoeging aan een Scandinavisch interieur of om jouw urban jungle helemaal compleet te maken. Alles is mogelijk! Van groene stekjes in een glazen vaas tot metalen wanddecoratie bladeren. Hieronder zie je een aantal inspiratiebeelden.

Wanddecoratie blad in gouden lijst

Ben je nog op zoek naar originele wanddecoratie voor boven de bank, je eettafel of het bed? Ga dan zelf creatief aan de slag met een muurdecoratie plant. Oftewel: koop een mooie lijst en stop er een groot blad in. Dit kunnen echte gedroogde bladeren zijn of neppe decoratie blaadjes van plastic.

Decoratie planten in glazen vaas

Nep bladeren en kunstplanten zijn niet alleen geschikt als muur decoratie, maar komen ook goed tot zijn recht in een mooie vaas. Uiteraard hoef je hierbij de vaas niet te vullen met water. Hetzelfde geldt voor droge planten decoratie. Als je gedroogde bladeren wél in contact laat komen met water, blijven ze minder lang mooi.

Stekjes als blaadjes decoratie

Veel planten kun je stekken in water. Dit is eenvoudig en tegelijkertijd erg decoratief. Kijk maar eens naar de bovenstaande afbeelding. De stekjes vormen toch prachtige groene bladeren decoratie? Zorg ervoor dat de bladeren voldoende daglicht krijgen en vervang het water regelmatig. Zet ze in een glazen vaas zodat je na verloop van tijd de wortels ziet ontstaan.

Tip: lees ook ons artikel ‘Planten stekken voor beginners

Gouden bladeren decoratie

Heb je al genoeg groen in huis en hou je wel van een chique touch? Dan is een goud blad misschien een leuke accessoire. Je kunt het in een vaas zetten of op een grote schaal leggen als tafeldecoratie. Er zijn ook metalen bladeren als wanddecoratie verkrijgbaar. Deze zijn voorzien van een handig ophangsysteem.

Moderne planten decoratie op tafel

Uit deze afbeelding blijkt wel weer dat decoreren met planten helemaal niet lastig hoeft te zijn. Koop drie grote (kunst)bladeren, zet ze in een mooie vaas en je bent klaar! De minimalistische look past bij veel verschillende woonstijlen. Het staat niet alleen mooi in een moderne eetkamer, maar kan ook een leuke twist geven aan een retro interieur of een industriële woonkamer. De belangrijkste tip is om de stijl van de vaas aan te passen op de rest van je interieur. Zo weet je zeker dat de decoratie past bij het geheel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply