42

Maak een urban jungle van je slaapkamer

Je hebt vast wel eens van de term urban jungle gehoord. Planten zijn de laatste tijd namelijk erg populair. De stoere, botanische stijl zie je terug in veel woonkamers. Maar heb je er al eens over nagedacht om de slaapkamer om te toveren tot een urban jungle? Het kan met de onderstaande tips!

Koop jouw favoriete planten

Zonder planten is jouw urban jungle niet compleet. Probeer je dus zeker niet in te houden tijdens het shoppen in het tuincentrum. Hoe meer planten je koopt, hoe beter. Neem vooral de exemplaren mee die je zelf echt mooi vindt. Hou je bijvoorbeeld meer van statement planten met grote bladeren? Of heb je liever een aantal sierlijke en kleinere kamerplanten naast elkaar staan?

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Planten gaan perfect samen met natuurlijke materialen. De groene tinten staan geweldig bij hout, bamboe en riet. Maak hier dus zeker gebruik van in de slaapkamer. Kies voor houten nachtkastjes, plaats een bijzonder hoofdbord achter je bed of koop een aantal woonaccessoires van natuurlijke materialen.

Kies voor een rustige basis

Omdat het bij de urban jungle stijl draait om de planten, is het mooi om de rest van de kamer rustig te houden. Kies voor een eenvoudige basis met neutrale kleuren. Een frisse witte muur doet het altijd goed! Planten gaan ook prima samen met andere groen tinten, petrol blauw en grijs.

Verwerk botanische prints in de slaapkamer

Verwerk ook botanische prints in de accessoires om het thema nog meer door te trekken. Hang een paar planten illustraties aan de muur, doe een mooi blad in een minimalistisch fotolijstje of koop kussens met een botanische print. Deze kleine details maken de slaapkamer helemaal compleet.

Wissel af met verschillende potten

Alle planten hebben natuurlijk ook een geschikte pot nodig. Let goed op de grootte van de plant en koop absoluut geen bloempot die te klein is. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de wortels en om te groeien. Besteed daarnaast ook aandacht aan de look van deze potten. Pas dit aan op de rest van je interieur. Wissel af met verschillende formaten, kleuren en materialen. Tip: kies voor neutrale tinten voor een rustig geheel.

Verzorg de planten goed

De urban jungle kan niet zonder planten. Het zou dus zonde zijn als deze mooie groene woonaccessoires na een paar weken al dode bladeren hebben. Verdiep je goed in de plantensoorten die je koopt. Zorg ervoor dat je genoeg (en niet te veel!) water geeft en dat ze op een fijne plek in de kamer staan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply