27

Een radiator verven of in een kleur kopen

Een radiator verven is geen eenvoudige klus. We geven tips, én een betere oplossing. Spoiler alert: je kunt radiatoren in allerlei mooie kleuren kopen, zoals zwart en chroom. Je hoeft dus helemaal niet zelf te verven!

Waarom is een radiator verven zo lastig?

Radiatoren verf je met speciale radiatorverf. Deze verf kan een gemeen goedje zijn dat binnen de kortste tijd overal op het meubilair en de muur kan komen. Het is niet afwasbaar, dus je moet enorm voorzichtig zijn. Dat is extra lastig wanneer de radiator aan de muur bevestigd is: deze is niet vrij, en er zijn allerlei kleine hoekjes waarbij je niet mag knoeien. Bovendien is een bestaande radiator vaak niet meer egaal, maar zitten er kleine roestplekjes of beschadigingen in de lak op. Deze moeten eerst helemaal weg geschuurd worden voor een mooi resultaat na het verven. Vooral bij een paneelradiator met een geribbelde voorplaat of bij de bovenplaten is dit een lastig klusje. In principe kan je ook radiatorverf in een spuitbus kopen, maar tenzij je ervaring hebt met spuitverf is dat niet aan te raden. De verf moet immers overal even dik aangebracht worden, en egaal spuiten is niet eenvoudig.

Een radiator die past bij het interieur

Een radiator die past bij het interieur

Natuurlijk zijn er vele redenen om een radiator te verven. Misschien is het om de bestaande krasjes en roestvlekken weg te werken. Of misschien wil je een radiator die beter bij jouw interieur past! We raden je aan om de radiator in een rustige kleur te schilderen. Zo raak je er niet te snel op uitgekeken, want dan zou je de hele klus over niet al te lange tijd weer moeten doen. Wit, zwart of metaaltinten zijn erg mooi, en staan bij vrijwel elk interieur. Zelf als je op een gegeven moment nieuwe meubels of een andere kleur muur kiest, staat de radiator nog steeds mooi. Het is niet voor niets dat grote fabrikanten deze kleuren kiezen om hun radiatoren uit te brengen!

Geen zin in verven?

Een radiator verven is een rotklus. Om het goed te doen, moet je de radiator loskoppelen en van de muur halen. Met schuren en schilderen ben je een hoop tijd kwijt, terwijl de radiator niet werkt (en je dus in de kou zit). Het goede nieuws: het is ook niet nodig! Er zijn hele mooie radiatoren op de markt, die al in gave kleuren geleverd worden. Zo zijn er radiatoren in zwart, chroom of messing! Kijk maar eens voor een ruime keuze, bij Afium.nl. Vroeger waren dit soort ‘design’ radiatoren enorm duur, maar je hebt ze tegenwoordig in allerlei prijscategorieen. Het grote voordeel is dat de radiatoren kleurvast zijn. Door de warmte van je radiator kan de verf die je zelf hebt aangebracht eenvoudig verkleuren. Denk maar aan vergeelde radiatoren, die van oorsprong wit waren. Koop je een radiator in een kekke kleur, dan is deze meteen kleurvast. En bij bijvoorbeeld Afium hebben ze meestal lang garantie op de radiatoren, dus je weet zeker dat je goed zit!

De voordelen van een radiator in kleur:

  • Geen geklieder met verf, waarmee je wellicht muren en meubels blijvend beschadigd
  • Kleurvast en mooi
  • Ruime keuze in mooie kleuren
  • Keuze uit diverse modellen radiatoren
  • Garantie
  • Uiteindelijk is het voordeliger

Het verven van een radiator is niet onmogelijk, maar er kan van alles mis gaan. Vaak zul je hulp nodig hebben om de radiator los te koppelen, of misschien kies je er uiteindelijk voor om een vakschilder in te huren. Het is dan echt de moeite waard om eens te kijken naar een nieuwe radiator, in de door jou gewenste kleur!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply