39

Parasol kopen? Dit zijn de verschillende mogelijkheden

Een parasol is ongetwijfeld een van de meest gebruikte vormen van zonnewering. Maar een parasol beschermt niet alleen tegen de zon – ook tijdens regenbuien zit je lekker droog. Een parasol is erg praktisch en daarbij ook nog eens een heel stuk goedkoper dan permanente zonneweringen.

Voordelen parasol

Het hebben van een parasol kent vele voordelen. Niet alleen beschermt het tegen de
weersinvloeden, maar ze zijn ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt ze bij
slecht weer zo inklappen – dit biedt niet alleen bescherming voor de parasol maar ziet
er ook netjes en opgeruimd uit. Parasols zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten
en je kunt ze gemakkelijk online aanschaffen bij een parasol-shop.

1. De zweefparasol

De zweefparasol is de technische voorloper op het gebied van parasols. Je kan de zweefparasol in meerdere richtingen draaien en bent zo altijd beschermd tegen de zon. Door de zweefparasol op de juiste manier te kantelen kun je de optimale hoeveelheid schaduw creëren. Doordat de stok zich aan de buitenkant van het zonnescherm bevindt heb je ook veel ruimte en bewegingsvrijheid. Je kan zelf bepalen waar je de parasolvoet plaatst en vanuit dat punt kun je het zonnescherm draaien en kantelen totdat het helemaal naar wens is. Lekker het hele jaar door van je tuin genieten.

2. De horeca parasol

Je hebt ze vast wel eens gezien op de overvolle zomer terrassen; de horeca parasols. Een parasol met een spanwijdte van wel 4 tot 5 meter; hierdoor bijna 2x zo groot als de normale parasol. Deze parasol is ideaal om grotere tuinterrassen van schaduw te voorzien en door de robuustheid beschermt het ook goed tegen de regen. Met een horeca parasol kun je een stukje terras creëren dat grotendeels beschermd is tegen de weersinvloeden. Ideaal voor een barbecue of tuinterrassen met grote tuinmeubelen! Let wel: zodra deze parasol eenmaal geplaatst is zijn ze door het gewicht niet zo gemakkelijk te verhuizen.

3. De ‘normale’ parasol en de balkon parasol

Dit is de standaard parasol die je in veel tuinen tegenkomt. De stok bevindt zich centraal in het zonnedoek en is hierdoor ook gemakkelijk te bevestigen in speciale tuintafels. Een kleinere variant van deze parasol is uitermate geschikt voor het balkon. De balkon parasol heeft vaak een knikbare stok waarmee je het scherm schuin kunt kantelen zodra de zon draait. Waar de normale parasol vaak op een voet staat, is de balkon parasol voorzien van een handige klip. Op die manier kun je het gemakkelijk aan het balkon klemmen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply