38

5 tips voor een parasol die bij je past

Als je een mooie buitenplek hebt, wil je er wel optimaal van kunnen genieten. Overdag is de zon vaak fle en warm en niet iedereen houdt ervan om er in te zitten. Daarom is het belangrijk om een paar schaduwrijke plekken te hebben op je plaats, balkon of terras. Een parasol kan hier goed bij helpen. Als je een parasol wilt aanschaffen zijn dit een aantal zaken waar je vooral op kunt letten bij de aanschaf:

1. het materiaal van het frame

Het frame van de parasol is belangrijk. er zijn bijvoorbeeld aluminium frames die zijn licht van stuk. Ook zijn er mooie houten exemplaren die sfeervol en stevig zijn. De kleinere parasols hebben vaak een stalen of ijzeren frame die wat zwaarder zijn. Wat heeft jouw buitenplek nodig?

2. de soorten parasols

Je hebt parasols die in een standaard gezet moeten worden, waardoor er in het midden altijd een stok staat. Niets mis mee, maar vraagt wel wat van je creativiteit als er geen parasolgat in je tafel zit. Tegenwoordig zie je veel zwevende parasols die aan een arm hangen en je zo boven een tafel kunt hangen. Dit is erg handig en biedt veel ruimte.

3. de vorm van de parasol

De parasol is niet alleen meer rond zoals vroeger, maar zijn er in veel andere vormen te verkrijgen. Wil jij een rechthoekige parasol, liever een vierkante, of ga je voor de bbq-parasol ‘de grillmeister’…. Ze zijn er in allerlei formaten, kijk goed welke je nodig hebt en past bij je buitenplek. Zo vindt je parasols tot 2.00m, tot 2.50m of zelfs tot 3.oo en 4.00 meter.

4. de parasolvoet

Zoveel keus als er voor parsols zijn, zoveel keus is er bijna in de parasolvoeten. Je hebt de ouderwetse voeten die met zand kunt vullen, maar ook blokken, pennen en betonnen varianten. Bedenk goed wat het gewicht is van je parasol en of er op je buitenplek veel wind staat. Hoe zwaarder de parasol hoe zwaarder de voet die erbij past, maar vaak geven ze bij de aanschaf van de parasol een goede suggestie die je kunt opvolgen.

5. het materiaal van het parasoldoek

Parasols zijn er in verschillende materialen te verkrijgen, de meest voorkomende zijn bijvoorbeeld:
– polyesterdoek in diverse diktes. Als het doek erg dicht geweven is kan het zelfs enige bescherming tegen de regen bieden. Wel zal dit soort doek wat sneller verkleuren…
Acryldoek krijgt vaak een behandeling die het doek vuilafstotend maakt, handig op de lange termijn…
Textileen doek is erg sterk en kleurecht. Het zonlicht wordt door dit doek gefilterd maar wordt niet voor de volle 100% tegen gehouden. Het zal onder deze parasol niet donker worden wat veel voordelen heeft…
– terug van weggeweest.. de raffia parasol! De raffia wordt gemaakt van dunne repen palmblad. Dat geeft een exotische look…

Afijn, genoeg informatie om een mooie parasol aan te schaffen! Ik wens je veel plezier toe op je schaduwrijke plek.

kleine parasol

een kleine parasol brengt veel sfeer parasol 

Bewaren

Show Comments

2 Comments

  1. jordy 15 augustus 2016

Leave a Reply