40

het hele jaar van je tuin genieten

veranda

een fijne veranda of overkapping

Een terrasoverkapping is mooi. Het geeft een ruimtelijk gevoel en hiermee kun je heerlijk het hele jaar van je tuin genieten, want je ruimte buiten wordt hiermee nog meer betrokken bij de woonkamer. Als je een overkapping hebt, heb je de keuze om de sfeer van je huis door voeren onder het terras, of kies je juist voor een totaal andere stijl.

Keuzestress bij de juiste overkapping

Wil je graag een meer genieten van de ruimte buiten, dan begint dit natuurlijk met de aanschaf van de terrasoverkapping. Deze zijn er in vele soorten en maten, dus hoe kun je een goede keuze maken? Wanneer je met de volgende zaken rekening houdt, scheelt je dat zeker keuzestress:

  1. Waarvoor wil je de overkapping gebruiken: Wil je er een lekkere loungebank in kwijt of zie je juist een mooie lange tafel voor je, of misschien kan het wel allebei….
  2. Waar wil je de overkapping plaatsen: Een overkapping kan aan je huis worden gemonteerd, maar wellicht kies je ervoor om deze juist los van het huis te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overkapping aan het water of langs schutting.
  3. Hoe groot wordt je overkapping: Houd bij het uitrekenen van de juiste maat rekening met de afmeting van je tuin, en met je plannen waarvoor je de overkapping wilt gebruiken.
  4. Wat is je budget: Een niet onbelangrijk onderwerp voor het maken van je keuze. Hoeveel geld wil je beschikbaar stellen voor de overkapping. Bedenk dat je met de inrichting ook veel kunt doen om sfeer te creëren.

 

Van je tuin genieten

Wanneer je een keuze gemaakt hebt, dan wil je de overkapping natuurlijk ook helemaal naar je smaak inrichten. Eigenlijk is alles mogelijk voor de inrichting van je terrasoverkapping, maar naast de min of meer geijkte ideeën, wil ik hier ook een aantal tips ter inspiratie geven.

  • Er is zo veel mogelijk met verlichting. Er zijn bijvoorbeeld industriële lampen voor een stoere uitstraling. Met spots ontstaat er juist weer een romantischer sfeer en vergeet vooral geen kaarslicht te gebruiken.
  • Wanneer je een loungebank onder de overkapping plaatst, gebruik dan veel kussens, want dan wordt het een heerlijke plek om in weg te duiken…
  • Plaats een aantal grote bloempotten met planten erin onder de overkapping. Zo breng je de natuur nog een beetje meer naar binnen.
  • Wanneer je genoeg ruimte hebt, is een buitenkeuken natuurlijk een fantastische invulling en zul je ook veel vaker buiten gaan eten…
  • Maak er iets totaal bijzonders van en denk out of the box: Gebruik zand op de grond, plaats enkele strandstoelen en hang enkele hangmatten op. Gebruik hierbij mooie kleuren, zet er ten slotte een mooie bar in en jouw beachbar is compleet!

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat je er een plek van maakt, waarvan jij echt heel blij wordt en je het veel gaat gebruiken. Veel succes!

lekker genieten…

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply