Wat te doen met de zolderkamer? 7 mooie voorbeelden!

De zolder is niet de makkelijkste plek van je huis. Je hebt te maken met schuine wanden, vreemde hoeken en krappe ruimtes. Toch kun je er met een beetje moeite een hele mooie zolderkamer van maken. Je hebt alleen een duidelijk plan en wat inspirerende voorbeelden voor nodig. En dat is precies waar we je vandaag bij gaan helpen! We delen 7 prachtige inspiratiebeelden en zolderkamer ideeën. Kijk snel verder!

Zolderkamer slaapkamer

Een zolderkamer inrichten als slaapkamer is helemaal niet zo lastig. Het belangrijkste is dat je de basis goed voor elkaar hebt. Leg er een mooie vloer in, creëer genoeg opbergruimte en zorg voor een nette afwerking. Daarna is het een kwestie van passen en meten met de meubelstukken. Onder de schuine kant kun je bijvoorbeeld het beste een lage kast of een kamerplant neerzetten. Als je het bed te dicht bij het lage plafond neerzet, is de kans dat je je hoofd stoot erg groot.

Zolderkamer als kinderkamer

Een zolder is ook de ideale plek voor een gezellige kinderkamer. Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat er slim gebruik is gemaakt van de ruimte. In plaats van een gewoon kinderbed is er gekozen voor een bedstee. Deze kun je zelf in elkaar zetten, maar je kunt er ook een handige vriend of professionele klusser voor inschakelen. Het resultaat is in ieder geval leuk!

Badkamer op zolder

Voor deze badkamer hebben we eigenlijk maar één woord: wauw! Wie dacht dat een badkamer op zolder geen succes zou zijn, die heeft het duidelijk mis. Deze badkamer straalt echte luxe uit. Door de dakkapel is er meer bewegingsruimte en komt er veel licht binnen.

Zolderkamer inrichten als kantoor

Je kunt ook een kleine zolderkamer inrichten als kantoor. Hierbij heb je namelijk weinig last van het schuine plafond. Je hoeft alleen maar een groot bureau tegen de muur te plaatsen en een fijne bureaustoel te kopen. Zolang je maar comfortabel kunt zitten en genoeg ruimte hebt om te werken.

Zolderkamer inspiratie: alles in één

Heb je geluk met een hele ruime zolder? Dan kun je alle zolderkamer ideeën samenvoegen. Er is genoeg plaats voor een bed, een wastafel, een bureau en misschien zelfs een inloopkast of wasruimte.

Wasruimte met kasten voor zolderkamer

Wassen en strijken is misschien niet je hobby, maar met een aparte wasruimte wordt het klusje toch iets minder erg. Alles is overzichtelijk en binnen handbereik. Tip: Laat voor een perfect washok de zolderkamer kasten op maat maken. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Hobbykamer op zolder

Tot slot kun je de inrichting van de zolderkamer ook focussen op je hobby. Ben je gek op knutselen of wil je een klein atelier om in alle rust te kunnen tekenen? Maak hier dan een speciale hoek voor op zolder. Een speelkamer voor de kids is natuurlijk ook een tof idee!

Show Comments

One Response

  1. Karima van Sukhi.nl 22 juli 2019

Leave a Reply