Opvallende interieurtrend: transparante stoelen

Vandaag willen we een opvallende interieurtrend bespreken, namelijk de opkomst van transparante stoelen. Deze trend is niet voor iedereen weggelegd. Maar dat het een echte eyecatcher is in je interieur, dat staat vast! Scrol snel verder en laat je inspireren door de 5 onderstaande voorbeelden. Staat er binnenkort ook een transparante stoel bij jou in huis?

1. Doorzichtige eetkamerstoelen aan ronde tafel

Deze eetkamerstoelen passen toch prachtig bij het interieur? Omdat de stoel doorzichtig is, hoef je je geen zorgen te maken over het kleurenpalet. Zelfs bij zo’n uitgesproken blauwe muur en blauwe fluwelen bank komen doorzichtige stoelen mooi tot zijn recht. Het laat de rest van de styling juist nog meer spreken. Door de stoelen met een ronde eettafel te combineren, oogt het direct wat speelser en gezelliger. Voor een huiselijke sfeer zou je eventueel nog kussentjes op de transparante stoelen kunnen leggen.

2. Minimalistische eetkamer met stoel transparant

Hou je van een interieur met hele minimalistische en strakke uitstraling? Ook dan zijn transparante eetkamerstoelen een mooie optie. De stoelen gaan echt helemaal op in de omgeving. Het geheel oogt nog strakker wanneer je het combineert met een hoogglans tafel, glazen hanglampen en een glanzende witte vloer.

3. Transparante eetstoelen aan glazen tafel

De doorzichtige stoel is bovendien een goede toevoeging aan een klein appartement. Zeker in combinatie met een glazen tafel. Omdat je door het materiaal heen kunt kijken, lijkt het erg ruimtelijk.

Tip: Lees ook ons artikel ‘Glazen tafel schoonmaken: 7 tips

4. Transparante kuipstoel als blikvanger

Een doorzichtige kuipstoel is een echte blikvanger in huis. Je kunt het aan de eettafel zetten, maar natuurlijk ook op andere plekken in huis. Bijvoorbeeld als extra zitje in de woonkamer, in een ruime hal, in de serre of leeshoek. Om de zithoek een warmere sfeer mee te geven, style je het met een donkere houten tafel. Natuurlijk mag een bosje bloemen hierbij niet ontbreken.

5. Doorzichtige bureaustoel in thuiskantoor

Ben je nog op zoek naar een originele en creatieve touch voor in je thuiskantoor? Vervang de bureaustoel dan voor een transparante kuipstoel. Let wel op: zo’n stoel heeft vooral een hele decoratieve waarde en is daarmee niet geschikt voor lange werkdagen. Als je regelmatig vanuit huis werkt, is het beter om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Maar als je slechts een paar uurtjes per week achter het bureau zit, kun je de doorzichtige stoel prima gebruiken met een zacht kussentje in de rug.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply