38

Inspiratie: de leukste wandtegels voor in de keuken

Een mooie achterwand kan de keuken helemaal afmaken. Het benadrukt jouw persoonlijke stijl en het is ook nog eens heel praktisch. Wandtegels zijn namelijk eenvoudig schoon te maken. Handig als je graag uitgebreid staat te kokkerellen! In dit artikel delen we een paar inspirerende voorbeelden van keukens met prachtige tegeltjes.

Witte metrotegels met donkere voegen

Een grote trend onder de wandtegels zijn de metrotegels. Deze worden niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook in de badkamer. Hij heeft zijn naam te danken aan de originele functie. Namelijk als tegel in de metro in Parijs. Inmiddels is het een chique toevoeging voor veel woningen. De populairste uitvoering is toch wel de hagel witte glans tegel in combinatie met donkergrijze of witte voegen. Als dat niet zo bij jouw interieur past, zijn er gelukkig nog veel meer andere opties. De metrotegel (subway tile) is verkrijgbaar in bijna elke kleur en ook met een matte finish.

Matte donkergrijze wandtegels

Wil je een lichte keuken een stoere touch geven? Dan zijn deze matte wandtegels een goede keuze. De donkere kleur en doffe afwerking zorgen voor een edgy look. Dit is juist een leuk contrast met een witte of crèmekleurige keuken. Laat de vierkante tegels helemaal doorlopen op de muur voor een opvallend effect.

Speelse zeshoekige tegels

Met zeshoekige tegels breng je een speels element in de keuken. Je kunt ervoor kiezen om de tegels in een vast patroon te plaatsen of juist in willekeurige volgorde. Als dit iets te opvallend voor je is, kun je ook kiezen voor één kleur. Hierdoor oogt het geheel een stuk rustiger, maar absoluut niet saai.

Vierkante tegels met textuur

Vroeger zag je een tegelwand met dambord patroon terug in veel keukens. Inmiddels zijn er veel variaties gekomen op deze klassieker. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bovenstaande afbeelding. De tegels hebben een matte afwerking met een grove textuur. Dit maakt het stoer en uniek.

Smalle langwerpige tegeltjes

Hele smalle en langwerpige tegels laten de ruimte breder lijken. Dit kun je dus mooi toepassen in een kleine keuken. Wil je juist meer hoogte creëren? Plaats de tegels dan in verticale richting. Wissel af met verschillende tinten om ook meer diepte te krijgen.

Moderne mozaïek wand

Met mozaïek geef je een persoonlijke twist aan de keuken. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden! Variaties in kleur, grootte, textuur, finish en vorm. Je kunt je creativiteit er helemaal op los laten gaan. En als je niet zo creatief ingesteld bent, kun je ook kant-en-klare mozaïek matten kopen met een leuk patroon.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply