14

Glazen tafel schoonmaken: 7 tips

Hoe maak je glazen tafels schoon? Iets wat je jezelf pas afvraagt zodra je zelf een glazen tafel in huis hebt staan. Het ziet er heel stijlvol uit, maar het heeft wel het juiste onderhoud nodig. Als je eenmaal weet hoe je het klusje het beste kunt aanpakken, is het gelukkig helemaal niet lastig. In dit artikel lees je 7 handige tips voor het schoonmaken van een glazen tafel!

1. Poetsen met een schone microvezeldoek

Of je de glazen tafel nou een grondige poetsbeurt geeft of er even snel overheen veegt – we raden je aan om hier altijd een microvezeldoek voor te gebruiken. Deze doekjes zijn zacht, nemen vuil goed op en kunnen het glas niet beschadigen. De doekjes komen ook erg goed van pas voor andere schoonmaakklusjes in huis.

2. Glas tafel schoonmaken met glasreiniger of glansspoelmiddel

Maak de glazen tafel eerst stofvrij voordat je het grondig gaat poetsen. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het glas kunnen aantasten. Kies liever voor een schoonmaakmiddel dat speciaal bedoeld is voor glas. Denk aan een simpele glasreiniger of glansspoelmiddel van de vaatwasser. Hiermee krijg je het glazen tafelblad zeker weer blinkend schoon.

3. Glazen salontafel schoonmaken met citroen

Heb je geen glasreiniger in huis of kies je liever voor een natuurlijk en duurzaam alternatief? Snijd dan een citroen doormidden en meng het sap met lauwwarm water. Een paar eetlepels citroensap is al voldoende voor een emmer met een halve liter water. Je kunt het dus ook nog gebruiken om de ramen mee te lappen!

4. Glazen tafel streeploos schoonmaken met krantenpapier

Om het glas helemaal streeploos op te laten drogen, kun je het nog even na poetsen met een prop krantenpapier. Dit is lekker goedkoop en je hebt het altijd wel in huis.

5. Streeploos schoon met oude panty

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt ook een glazen tafelblad schoonmaken met een oude (maar wel een schone!) panty. Je gebruikt het op dezelfde manier als de krantenprop: na het poetsen met citroen of schoonmaakmiddel nog even goed nawrijven.

6. Kleine krasjes verwijderen met zilverpoetsmiddel

Wil je de glazen tuintafel schoonmaken, maar heb je kleine krasjes ontdekt? Maak dan gebruik van zilverpoets. Gebruik een microvezeldoek en wrijf voorzichtig tot de krassen verminderen of verdwijnen.

7. Vlekken voorkomen met onderzetters

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Je kunt gemakkelijk vlekken op de glazen tuintafel en salontafel voorkomen door onderzetters en placemats te gebruiken. Dit is tegelijkertijd mooie tafelaankleding!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply