42

Recyclen: je huis zo goed als gratis ingericht!

Je huis leuk inrichten hoeft niet duur te zijn. Zo kun je door aan de slag te gaan met leuke DIY projecten de inrichting een persoonlijk tintje geven. Je hoeft echt geen dure aankopen te doen bij de knutselzaak. Je hebt bijna alles wat je nodig hebt waarschijnlijk al in huis!

Recyclen

Door producten en materialen in huis te hergebruiken kun je op een leuke, creatieve en vooral goedkope manier je inrichting een boost geven. Vaak is het ook helemaal niet zo moeilijk om te doen. Met een paar vrije uurtjes op de zaterdag middag kom je over het algemeen al een heel eind! Mocht je nu een bepaald materiaal even niet in huis hebben, duik dan Marktplaats eens in. Gegarandeerd dat je precies de materialen die je nodig hebt terug kunt vinden. Kun je nu ook online niet slagen, wandel dan eens een rondje door de omgeving. In oude garages, opslagplaatsen of zelfs op de stort kun je echte DIY juweeltjes terugvinden. Meestal geeft de eigenaar het je ook met liefde en plezier gratis mee!

Recyclen: je huis zo goed als gratis ingericht!
Bron afbeelding

Decoratie

Als je een rondje door je huis loopt kom je gegarandeerd allerlei materialen tegen die hartstikke geschikt zijn voor DIY projecten; eventueel zelfs in een thema. Zo kun je alle stoffen gebruiken voor leuke projecten. Bewaar oude kleding, gordijnen, handdoeken maar ook kleinere stukjes stof dus in een grote opbergdoos. Je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt! Hetzelfde geld voor een wandeling buiten de deur. Bijna alles wat je buiten vind kun je wel gebruiken. Vooral grint, stenen, takken en andere soorten hout zijn ideaal voor DIY werk. Door grote sierlijke takken aan de muur te installeren kunnen ze bijvoorbeeld dienst doen als een sieraden hanger, een kapstok of zelfs als plafondlamp. Grint kan een mooie basis zijn voor de hangplanten in een urban jungle en stenen kunnen met een goede verf omgetoverd worden tot unieke decoratiestukken.

Recyclen: je huis zo goed als gratis ingericht!
Bron afbeelding

Meubelstukken 

Ook voor grotere projecten kun je met gebruikte materialen ver komen. Zo kun je prachtige meubels maken van oud pallet hout – zonder hier al te veel voor te hoeven doen. Maar ook oude auto banden, scheepstouwen en boomstronken zijn goud waard voor een creatief DIY project. Zo kun je bijvoorbeeld van een oude autoband en een grote rol touw een hartstikke leuke hocker maken. Een tractorband kan in no time omgetoverd worden tot een stoere hondenmand en een boomstronk kan geweldig dienst doen als bijzet tafel.

Recyclen: je huis zo goed als gratis ingericht!
Bron afbeelding

Wat was jouw laatste recycle DIY project?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply