26

Mooie decoratie ideeën met vazen

Wie is er nou niet gek op een mooie bos bloemen? Het is hele sfeervolle decoratie voor op tafel of in de vensterbank. Maar heb je er al eens over nagedacht om niet de bloemen, maar de vaas zélf te gebruiken als decoratie? Er zijn namelijk genoeg prachtige designs verkrijgbaar die zowel met als zonder bloemen een stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur. Bekijk de 5 onderstaande afbeelding om direct wat inspiratie op te doen. Welke vazen decoratie spreekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in een reactie!

1. Keramische cirkel vaas met gat

Decoratieve vazen zoals deze hebben eigenlijk geen bloemen nodig. Het is een kunstwerk op zichzelf! Zet het op een bijzettafeltje of naast de tv op het dressoir. Combineer het met andere woonaccessoires in dezelfde stijl en probeer een neutraal kleurenpalet aan te houden. Op deze manier trek je alle losse elementen naar elkaar toe.

2. Glazen vaas decoratie met bladeren

Bijna iedereen heeft wel een glazen vaas in huis. Deze kun je gebruiken voor fleurige bloemen, maar ook eens op een andere manier stylen. Een grote glazen vaas decoreren is gelukkig helemaal niet moeilijk. Door het doorzichtige materiaal heeft het al snel een stijlvolle uitstraling. Vul de vaas daarom ook eens met (gekleurd) zand of mooie steentjes. Een andere optie is om er grote bladeren in te stoppen. Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, zijn groene bladeren perfecte decoratie voor in een glazen vaas.

3. Tak als decoratie in vaas

Ook met een grote tak kun je een vaas inzetten als bijzondere decoratie. Het heeft bijna een abstracte uitstraling. Deze look werkt het beste als de vaas een ronde of organische vorm heeft. Hierdoor oogt het niet te kil in je interieur.

4. Hoge vaas decoratie met gouden blad

Wil je een lange vaas decoreren zonder gebruik te maken van bloemen of planten? Ga dan voor een nep blad in een chique kleur zoals goud. Ook pampas pluimen of grote veren zijn een mooie toevoeging. Denk vooral een beetje out of the box voor een verrassend leuk resultaat!

5. Minimalistische stenen vaas decoratie

Voor meer rust in je interieur kun je de vazen op het kastje helemaal leeg laten. Als je er een mooi kunstwerk boven hangt, zal het zeker niet te kaal ogen. Natuurlijk past een hele subtiele toevoeging ook goed bij de rustgevende sfeer. Je kunt de vaas vullen met decoratie zoals droogbloemen voor een ‘zacht’ effect.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply