22

Minder last van wespen in de tuin: 6 tips

Heb jij last van veel wespen in de tuin? Dan is het uitgebreide diner op je terras ineens een stuk minder ontspannen. Wespen vallen je lastig tijdens het eten of kruipen stiekem in je drankje. Ontzettend irritant! Sommige mensen raken er zelfs van in paniek. Gelukkig zijn er een aantal manieren om wespen te verjagen of te vangen. In dit artikel lees je 6 handige tips tegen wespen. Welke tip ga jij deze zomer nog uitproberen?

Tip 1. Maak of koop een wespenval

Als je online zoekt op wespen tips, kom je al snel uit bij een wespenval. Deze kun je eenvoudig zelf maken van een plastic fles of kant-en-klaar kopen. Je vult de val met zoete limonade om de wespen te lokken. Als ze eenmaal in de val zijn gekropen, kunnen ze er niet meer uit. Hoewel het een effectieve manier is om wespen te vangen, is het vaak beter om ze vooral te verjagen. Met deze truc lok je ze namelijk juist naar jouw tuin met de heerlijke zoete geur.

Tip 2. Wespen verjagen met nep nest

Als je nog niet eerder een nep wespennest hebt gebruikt, is het zeker de moeite waard om het eens te proberen. Het is een hele eenvoudige, snelle en milieuvriendelijke manier om wespen uit de tuin te verjagen. Je hoeft alleen maar een soort zak op te hangen aan een boom, onder de parasol of bij de overkapping. Wespen zijn territoriaal en worden dus afschrikt bij het zien van een ander wespennest.

Tip 3. Zet een roterende wespenverjager op tafel

De laatste tijd zie je de roterende wespenverjagers steeds vaker op terrasjes. Het is een soort propeller die insecten wegjaagt door middel van wind.

Tip 4. Plant lavendel in de tuin

Wespen zijn geen liefhebber van de geur van lavendel. Een goede reden om een aantal van deze planten in je tuin (of op het balkon) te zetten!

Tip 5. Wespen weghouden met wierook

Ook wierook verjaagt wespen uit de tuin. Niet alleen door de geur, maar ook door de rook. Er zijn speciale geurspiralen en rookspiralen verkrijgbaar die in een brandblik zitten. Deze zijn veilig in gebruik en daarnaast erg effectief tegen muggen.

Tip 6. Hang een waterzak of reflecterende vogelverjager op

Wil je de wespen liever wegjagen zonder rook of geurtjes? Schrik ze dan af met flikkeringen en felle weerspiegelingen. Bijvoorbeeld door een zak met water op te hangen of door reflecterende vogelverjagers te kopen. Deze zijn onder andere verkrijgbaar als hangende windspiralen of leuke windmolentjes.

Wespennest? Laat het professioneel verwijderen

We raden aan om de tuin regelmatig te checken op nesten. Kijk of er geen wespennest in het vogelhuisje zit, onder de dakgoot, in de boom of bij de schuur. Heb je helaas een wespennest in de tuin ontdekt? Laat het dan altijd professioneel verwijderen. Ga nooit zelf aan het prutsen – dit kan erg gevaarlijk zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply