21

Hoe jij jouw huis industrieel inricht

De industriële woonstijl is helemaal hip. Is je huis weer toe aan nieuwe meubels of heb je gewoon zin in een nieuwe inrichting? Overweeg dan om jouw huis in te richten met de industriële woonstijl. Hier lees jij hoe jij deze look kunt creëren.

Kleuren

Qua kleuren moet je vooral kiezen voor neutrale kleuren op de muur. Ook je vloer moet neutraal zijn qua kleur. Je kunt kiezen voor bruin (leer), wit, grijs en zwart. Probeer wel balans te houden tussen donkere kleuren en lichtere kleuren. Als je te veel kiest voor donkere kleuren kan je huis erg donker ogen en ook kleiner lijken. Een paar meubels of decoraties in het wit zorgen ervoor dat je huis lichter lijkt en ook groter lijkt.

Meubels

Meubels

Ook bij de keuze van je meubels moet je rekening houden met de kleuren. Industriële meubels kunnen gemaakt zijn van leer, metaal of hout. Een industriële kast van hout kan zorgen voor wat warmte in je huis. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout, zoals massief hout, mangohout en hardhout. Hier past ook mooi een groter tafel van massief hout bij. Als je niet zo’n fan bent van hout kan je ook kiezen voor een metalen kast. Bij de keuze van stoelen en banken kan je het beste kiezen voor leren stoelen en banken. Bij de meubels is het vooral belangrijk dat het functioneel, stevig en een stoere uitstraling geeft. Je kunt ook kiezen voor houten stoelen bij je massief houten tafel. Heb je een tuin? Dan is een houten picknicktafel leuk om buiten neer te zetten.

Keuken

Wil je jouw huis helemaal opnieuw inrichten? Dan past een houten keuken erg mooi in de industriële woonstijl. Een kookeiland van massief hout maakt je keuken helemaal af.

Woonaccessoires

Qua woonaccessoires kan je ook metaal of hout aanhouden. Er zijn veel leuke wandrekken van hout en/of metaal die je huis kunnen opfleuren. Let op dat je niet te veel woonaccessoires neemt. De industriële woonstijl draait namelijk om functionaliteit. Hierdoor heeft het een beetje iets weg van de minimalistische woonstijl. Kies qua lampen ook voor metalen lampen. In de keuken kan je een extra metalen kast plaatsen en mooie houten snijplanken en plateaus.

Wil je eerst nog inspiratie op doen over welke industriële meubels en woonaccessoires bij je passen? Lees dan eens een woonblad, kijk een woonprogramma of neem een kijkje op de website van de industriële woonwinkel Robuuste tafels.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply