24

Comfortabel en gezellig eten in de tuin: 5 tips

Heb je de lentekriebels te pakken en wil je het liefst op iedere zonnige dag weer lekker buiten eten? Maak dan alvast plannen voor een gezellig tuin diner! Bijvoorbeeld samen met je gezin, huisgenoten of (indien mogelijk) familie en vrienden. In dit artikel lees je 5 tips om van het etentje een succes te maken.

Tip 1: Bepaal het soort diner

Bepaal eerst wat voor een etentje je wil organiseren. Ga je bijvoorbeeld voor een uitgebreid diner met 3 of zelfs 5 gangen, een tapasavond, barbecue of een lopend buffet? Je kunt er eventueel nog een specifiek thema of land aan verbinden. Bespreek daarnaast of het eten door één persoon wordt geregeld of dat iedereen iets maakt en meeneemt. Verzamel recepten en wissel ideeën met elkaar uit. Dit is allemaal onderdeel van de voorpret!

Tip 2: Gebruik een grote tafel

Gezellig samen eten gaat het beste aan een grote tafel. Zorg ervoor dat deze stevig en stabiel staat op een egale ondergrond. Het zou natuurlijk jammer zijn als alle drankjes omvallen bij een kleine tik tegen de tafelpoot. Heb je geen grote tafel, maar wil je wel een etentje organiseren waarbij iedereen zelf de hapjes kan pakken? Creëer dan een lopend buffet met meerdere tafels of presenteer het eten in de keuken.

Tip 3: Maak het comfortabel

Wil je regelmatig buiten eten met het gezin, vrienden of familie? Dan is het slim om te investeren in comfortabele tuinmeubelen. Vervang de houten klapstoelen of plastic kuipstoelen voor een kwalitatieve tuinset. Er zijn ook prachtige dining loungesets verkrijgbaar. Deze banken/stoelen zijn hoger dan een standaard loungeset en worden geleverd met een grote eettafel. Je kunt de huidige tuinmeubelen ook gewoon comfortabeler maken met extra kussentjes.

Tip 4: Houd rekening met het weer

Houd op de dag van het etentje het weerbericht goed in de gaten. Dan weet je of het nodig is om een parasol op te zetten of dat jullie moeten schuilen voor de regen. Bij te warm weer is het bovendien niet handig om al het eten buiten te laten staan in de felle zon.

Tip 5: Kleed de tafel gezellig aan  

Vergeet tot slot niet om de tafel gezellig en sfeervol aan te kleden. Haal het mooiste servies uit de kast, decoreer de tafel met bloemen en (LED)kaarsen en maak eventueel gepersonaliseerde menukaarten. Als je een thema hebt gekozen voor het diner, is het natuurlijk leuk om dit door middel van decoratie te benadrukken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply