36

Inspiratie voor leuke vogelhuisjes in je tuin of op het balkon

Een vogelhuisje is leuke decoratie voor in jouw tuin en tegelijkertijd een aangenaam plekje voor de vogels. Het is dus een win-winsituatie! En als je nu denkt dat een simpel houten vogelhuisje te saai is voor jouw stijl, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere opties. Met de onderstaande exemplaren voeg je zeker een originele touch toe aan je achtertuin of het balkon.

Houten vogelhuisjes in een wandrek

Dit wandrek met vogelhuisjes is een leuk DIY project voor op een zonnige dag. Heerlijk ontspannen aan de buitentafel een vogelhuisje schilderen in jouw favoriete kleur. Verf er ook een leuk patroon op voor een speels effect. Daarna kun je het bevestigen aan een zwart frame. Het ziet er zo stijlvol uit dat je het bijna in de woonkamer wilt ophangen!

Kleurrijke Scandinavische vogelhuisjes

Kleurrijke Scandinavische huisjes, maar dan in het klein. Hier zullen de vogels zich vast thuis voelen! Een blauw, rood of groen vogelhuisje zorgt voor een hele gezellige sfeer. Hang het met een touw aan een buitenkapstok, aan de boom of bevestig het aan de schutting. Natuurlijk ziet het er ook leuk uit op een knus balkonnetje.

Luxe vogelhuisje op paal

Met deze luxe villa komen de vogels in jouw buurt zeker niets te kort. Een staand vogelhuisje neemt wat meer ruimte in, maar dan krijg je er ook een echte blikvanger voor terug. Ben je in een creatieve bui? Dan kun je dit soort originele vogelhuisjes zelf maken. Gebruik een simpel houten vogelhuisje als basis en maak een aanbouw, overkapping en zolder van verschillende stukken hout. Ga daarna op zoek naar een stevige houten paal en je hebt je eigen luxe vogelhuisje op voet!

Retro caravan vogelhuisje

Hoe schattig is deze retro caravan? Hang het aan de boom zodat de koolmeesjes bij jou kunnen kamperen. Het ziet er ook heel tof uit als je meerdere van deze retro vogelhuisjes aan de schutting maakt.

Modern glazen vogelhuisje

Deze glazen vogelhuisjes zijn een design accessoire voor in je achtertuin. Een huisje met een grote opening kun je goed gebruiken als voederhuisje in de winter. Zo komen de vogels (en wellicht andere dieren zoals eekhoorns) nooit voedsel tekort tijdens de koude periode.

Doorzichtig vogelhuisje met zuignap

Tot slot is er nog dit vogelhuisje aan het raam. Je maakt het aan de buitenkant vast door middel van zuignappen. Van binnenuit kun je precies zien wat er allemaal in het huisje gebeurt. Niet alleen kinderen en volwassenen vinden dit leuk om te zien, ook huisdieren vinden het ontzettend interessant!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply