22

Etentje voor de familie organiseren? Handige voorbereidingstips!

Het is leuk, maar vraagt wellicht ook om een grondige voorbereiding: het organiseren van een etentje voor je familie. Naar een restaurant gaan is natuurlijk ook een optie, maar soms zijn diners in huis eigenlijk nog wel gezelliger. Mits je de juiste voorbereidingen treft – met déze tips!

Gebruik je beste kookgerei

Uiteraard mag je best een beetje uitpakken tijdens het diner. Gebruik daarom je beste kookgerei, zodat de maaltijden echt goed smaken. Denk aan pannen van Le Creuset, waarmee je smaakvol eten op tafel zet. Pak gerust alles uit de kast. Aan de afwas hoef je even niet te denken – hopelijk pakken je familieleden dat op aan het eind van de avond. Jij hebt immers al het andere werk al verricht.

Dek de tafel netjes

Om er een feestelijke avond van te maken, is het ook belangrijk dat de styling tot in de puntjes verzorgd is. Net zoals in een restaurant! Gebruik daarom je mooiste serviesgoed op tafel, van HKliving bijvoorbeeld. Hierbij plaats je sierlijk bestek. Je kunt wellicht zelfs kiezen voor goudkleurig bestek, als je wilt uitpakken. En denk daarnaast aan de extra’s, zoals kaarsen, bloemen en servetten op tafel.

Dek de tafel netjes

Familierecept bereiden

Het is natuurlijk een klein risico om je eraan te wagen (mocht het niet helemaal lukken), maar de kans is groot dat het in de smaak valt: bereid een recept dat bekend is binnen jouw familie. Dit is namelijk een bindende factor! Van de hartige taart naar oma’s recept tot de lasagne die je broer steevast op tafel zet – jij weet het best wat er in de smaak valt. Probeer de bereiding natuurlijk wel zo authentiek mogelijk te houden, want met familierecepten valt niet te twisten.

Nieuwe gerechten serveren

Hoewel bekend receptuur in de smaak valt, kun je dit perfect combineren met nieuwe gerechten. Zo blijft het etentje interessant! Ga vooraf op zoek naar een recept dat je wilt serveren, of het nu een voor-, hoofd-, na- of bijgerecht is. Als je dit voor het eerst gaat maken, kun je er misschien al eerder een keer mee oefenen. Zo voorkom je dat het in de soep loopt: dat zou uiteraard zonde zijn.

Drankjes bij het eten

Bij het eten moet natuurlijk ook gedronken worden. Als je je familie goed kent, weet je waarschijnlijk wel wat iedereen wil drinken. Anders kun je dit vooraf inventariseren. Van drankjes met tot drankjes zonder alcohol: haal alle benodigdheden in huis. Sla genoeg in, zodat er ook na het diner nog verder kan worden geborreld.

Kinderen en volwassenen apart

In veel families wordt ervoor gekozen om de volwassenen aan de ene hoek van de tafel te plaatsen, en de kinderen aan de andere hoek. Het is prima om dit aan te houden: zo kunnen de kinderen lekker spelen en hebben de volwassenen tijd voor goede gesprekken. Denk er trouwens tevens aan om voor de kids eten te serveren dat ze lusten. Je mag ook gerust een schaal met friet maken. Dat is hartstikke lekker!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply